Miten Opettaa Vauva Nukahtamaan Ilman Tissiä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4688

  +

  Miten opettaa vauva nukahtamaan ilman tissiä

  Vauvan nukkuminen on tärkeä osa päivittäistä rutiinia, mutta monilla vanhemmilla voi olla vaikeuksia opettaa vauvaa nukahtamaan ilman tissiä. Vaikka rinnalla imetyksessä ei ole mitään vikaa, on tärkeää, että vauva oppii nukahtamaan myös ilman sitä. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit opettaa vauvaa nukahtamaan ilman tissiä.

  1. Anna vauvalle riittävästi syötettyä ennen nukkumaanmenoa

  Tärkein asia vauvan opettamisessa nukkumaan ilman tissiä on varmistaa, että vauva on tarpeeksi syönyt ennen nukkumaanmenoa. Kun vauva on syönyt kyllikseen, hänellä on paremmat mahdollisuudet nukahtaa rauhallisesti ilman ravintoa.

  2. Luo rutiini

  Luo rutiini vauvan nukkumaanmenoa varten. Esimerkiksi, käy suihkussa, pukeudu yöpukuun, lue kirjaa, laula unilaulua, jne. Kun vauva yhdistää nämä toiminnot nukkumaanmenoon, hän tietää, että on aika nukahtaa.

  3. Käytä uniriekkoa tai tuttia

  Käytä uniriekkoa tai tuttia auttaaksesi vauvaa nukahtamaan. Uniriekon tai tutin avulla vauva voi rauhoittua paremmin ja löytää itselleen sopivan asennon. Muista kuitenkin, että tutin käytön kanssa on oltava tarkkana, sillä se voi aiheuttaa suuria ongelmia, jos vauva kehittyy siihen riippuvaiseksi.

  4. Käytä muita nukahtamistekniikoita

  On olemassa monia muita nukahtamistekniikoita, joita voit kokeilla vauvan opettamisessa nukkumaan ilman tissiä. Esimerkiksi, voit syleillä vauvaa, heilutella häntä sängyssä, tai käyttää rauhoittavaa hierontaa hymyllä.

  5. Vähennä imetystä vähitellen

  Voit vähentää imetystä vähitellen. Esimerkiksi, voit imettää vauvaa 5-10 minuuttia ennenkuin laitat hänet nukkumaan. Sitten voit asteittain lyhentää imetysaikaa, kunnes lopulta vauva oppii nukkumaan ilman tissiä.

  6. Ole kärsivällinen

  Viimeinen, mutta ei vähiten tärkeä, ole kärsivällinen. Vauvojen oppiminen nukkumaan ilman tissiä voi olla haastavaa. Ole valmis käyttämään aikaa ja vaivaa sen oppimiseen. Ja kun vauva oppii nukahtamaan ilman tissiä, sinulla on enemmän vapautta aikaa itsellesi ja myös vauva voi nukkua paremmin ja pidemmän aikaa.

  Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua opettamaan vauvaa nukahtamaan ilman tissiä. Muista, että jokainen vauva on yksilö, joten löydät oman parhaan tavan opettaa vauvaa nukkumaan ilman tissiä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.