Miten Opettaa Koira Yksinoloon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #6045

  +

  Miten opettaa koira yksinoloon

  Monille koiranomistajille ongelmana on se, miten opettaa koira olemaan yksin kotona. Koira saattaa alkaa haukkua, tehdä tuhoja, tai jopa yrittää paeta. On kuitenkin mahdollista opettaa koiralle yksinoloa, joka auttaa sekä koiraa että omistajaa.

  1. Aloita koiranpentuna

  Paras aika aloittaa koiran opettaminen yksinoloon on sen ollessa pentu. Aluksi pentu tulisi vain jättää yksin lyhyitä aikoja, esimerkiksi muutaman minuutin verran, ja sitten vähitellen pidempään aikaan. Näin pentu oppii, että sen omistaja tulee aina takaisin. Muista myös kehua pentua, kun se käyttäytyy hyvin yksinollessaan.

  2. Luo rutiineja

  Koirat rakastavat rutiineja, joten on tärkeää luoda koiralle säännöllinen päiväohjelma. Koiranpennun tulisi saada leikkiä ja ulkoilla ennen yksinoloa, jotta se väsyy ja on valmis nukkumaan. Anna koiralle myös herkullinen makupala tai lelu, kun jätät sen yksin.

  3. Tee yksinoloa vähemmän stressaavaksi

  Yksinolo saattaa olla koiralle stressaavaa, joten kannattaa varmistaa, että koiralla on kaikki tarvitsemansa asiat saatavilla. Koiralle tulisi jättää tarpeeksi ruokaa ja vettä, mukava patja ja leluja. Voit myös laittaa päälle rauhoittavan musiikin tai tuoksulyhdyn, jotka auttavat koiraa rentoutumaan.

  4. Käytä positiivista vahvistusta

  Opi koiran kanssa käytettävää positiivista vahvistusta, jotta voit palkita koiran sen hyvästä käytöksestä yksinollessa. Kun koira on rauhallinen ja käyttäytyy hyvin, voit antaa sille makupalan tai kehua sitä. Positiivinen vahvistus auttaa koiraa ymmärtämään, miten sen tulisi käyttäytyä yksin ollessaan.

  5. Älä jätä koiraa liian pitkäksi aikaa

  Vaikka koiralle olisi opetettu yksinoloa, ei sitä tulisi jättää liian pitkäksi aikaa yksin kotiin. Aikuinen koira voi olla yksinään neljä tuntia, kun taas pennulle paras vaihtoehto on olla korkeintaan pari tuntia yksin. Jos koiralle joutuu jättämään kotiin pidemmäksi aikaa, kannattaa harkita koiran ruokkimista ja ulkoiluttamista keskellä päivää.

  Yksinolo on luonnollinen osa koiran elämää, mutta se vaatii harjoitusta. Kun opetat koirasi olemaan yksin kotona, voit välttyä ongelmilta ja koirasta tulee onnellinen ja turvallinen. Muista, että kärsivällisyys on avain koiran opettamisessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.