Miten Opettaa Koira Rauhoittumaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1758

  +

  Miten Opettaa Koira Rauhoittumaan:

  Opas Suomessa Asuville Ihmisille

  Oletko huolissasi koirasi jatkuvasta levottomuudesta? Eikö koira malta pysyä paikallaan edes hetkeksi? Tämä voi johtua monista syistä, kuten huonosta koulutuksesta, yliaktiivisesta persoonallisuudesta tai jopa ahdistuksesta. Onneksi kaikkia näitä syitä voidaan käsitellä samalla tavalla, ja tämä artikkeli tarjoaa joitain vaiheita, joiden avulla voit opettaa koiraasi rauhoittumaan paremmin.

  1. Aloita peruskoulutuksesta

  Jos koira ei ole ollut täysin koulutettu, kannattaa aloittaa siitä. Kouluta koira käyttäytymään perusasioissa, kuten tulemaan luoksesi, istumaan, makaamaan ja viipymään. Kun koira ymmärtää nämä peruskäskyt, se ymmärtää paremmin aikaa ja paikkaa.

  2. Luo rutiinit

  Koirat rakastavat rutiineja ja ne voivat todella auttaa koiraa ymmärtämään, milloin on aika olla levoton ja milloin on aika levätä. Luota päivittäisiin rutiineihin, kuten ruokinta-, ulkoilu- ja lepoaikoihin, ja pidä ne suunnilleen samoina joka päivä.

  3. Harjoittele ”viipyminen” käskyllä

  Harjoittele käskyä ”viipyminen”, jolloin koira pysyy paikallaan käskystäsi. Aloita harjoitus käskyllä ”viipyminen” tai ”odota”. Aloittele lyhyillä aikaväleillä, kuten 10-15 sekuntia, ja pidennä aikaa pikkuhiljaa. Kun koira tottuu käskyyn, voit lisätä häiriötekijöitä, kuten häiriöitä ympäristössä tai koiran lempileluja sen ympärillä. Muista palkita koira palkinnolla (esimerkiksi herkku) hyvästä käyttäytymisestä.

  4. Käytä rauhoittavia tuoksuja

  Koirat rakastavat tuoksuja, joten voit käyttää rauhoittavia tuoksuja auttamaan koiraa rauhoittumaan. Feromonituotteita, kuten Adaptil, voi käyttää auttamaan koiraa rauhoittumaan. Voit myös käyttää rauhoittavia yrttejä, kuten kamomillaa tai laventelia, tuomaan rauhaa koiralle.

  5. Lisää liikuntaa

  Koira tarvitsee riittävästi liikuntaa päivän aikana, jotta se ei olisi liian levoton. Lenkkeily, pallon heitto, frisbeepeli ruohikolla ja uinti ovat hyviä tapoja auttaa koiraasi saamaan tarvitsemansa fyysisen aktiivisuuden.

  6. Käytä koiran huomiota kehittäviä pelejä

  Koiran huomiota kehittävät pelit ovat loistava tapa opettaa koiralle rauhoittumista. Pelejä, kuten ”etsi nameja” tai ”katso minua”, voi käyttää auttamaan koiraa keskittymään sinuun ja rauhoittumaan.

  7. Anna koiralle oma rauhallinen paikka

  Kaikki koirat tarvitsevat paikan, johon ne voivat vetäytyä, kun tarvitsevat rauhaa. Anna koirallesi oma paikka, jonne se voi mennä, kun se haluaa rauhoittua. Paikka voi olla esimerkiksi oma sänky, häkki tai nurkkaus kodissasi, johon koiran tulee aina mennä rauhoittumaan.

  Johtopäätös

  Koiran rauhoittaminen on tärkeää koiran henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kannalta. On olemassa monia tapoja auttaa koiraasi rauhoittumaan, ja kaikki ne on suunniteltu koiran erityistarpeiden perusteella. Muista olla kärsivällinen ja palkitse koiraasi hyvästä käyttäytymisestä. Näiden ohjeiden avulla voit saada koirasi rauhoittumaan nopeasti ja pitkäaikaisesti.


  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.