Miten Opettaa Koira Olemaan Haukkumatta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2271

  +
  Miten Opettaa Koira Olemaan Haukkumatta

  Koiran haukkuminen voi olla hyvin rasittavaa, sekä koiralle että sen omistajalle. Onneksi on olemassa monia tapoja opettaa koira olemaan haukkumatta. Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia käytännön vinkkejä, joiden avulla voit opettaa koirasi hillitsemään haukkumistaan.

  1. Kehu hyvää käytöstä – Koirasi oppii nopeasti, mistä se saa palkkion. Jos huomaat koirasi pysyvän hiljaa, kehu sitä välittömästi ja anna sille jonkinlainen herkku. Näin opetat koirallesi, että hyvä käytös palkitaan. Kun huomaat koirasi haukkuvan, yritä keksiä tapa pysäyttää sen käytös ennen kuin jatkat palkitsemista.

  2. Käytä käskyä ”hiljaa” – Koiralle kannattaa opettaa tiettyjä käskyjä, kuten ”paikka”, ”istu” ja ”tule”. Kun opetat koiraasi olemaan haukkumatta, voit käyttää käskyä ”hiljaa”. Käskyä voi opettaa esimerkiksi sanomalla ”hiljaa” ja palkitsemalla koiraa, kun se lakkaa haukkumasta. Käskyä voi myös yhdistää vihjeeseen, kuten sormen osoittamiseen.

  3. Poista koiran stimulantit – Koirasi ympäristön stimulantit, kuten ohikulkijat tai muut eläimet, voivat saada sen haukkumaan. Jos haluat opettaa koirasi olemaan haukkumatta, yritä välttää tällaisia tilanteita. Voit esimerkiksi viedä koirasi kauemmas tiestä tai sulkea sen ikkunan, jos se haukkuu ulkona olevia eläimiä.

  4. Käytä kaulapantaa tai häkkiä – Jos koirasi haukkuminen johtuu siitä, että se on liian innostunut tai pelokas, voit käyttää kaulapantaa tai häkkiä opettaaksesi sille hillittyä käytöstä. Kaulapannan avulla voit viestiä koirallesi, että se tulee olemaan hiljaa. Häkki puolestaan tarjoaa koiralle turvallisen tilan rentoutua, mikä voi auttaa hillitsemään haukkumista.

  5. Käytä positiivista vahvistamista – Koirasi oppii parhaiten positiivisen vahvistamisen avulla. Kun opetat koirallesi muita käyttäytymisnormeja, kuten ”istumaan” tai ”tulemaan”, kannattaa käyttää positiivisia vahvistusmenetelmiä. Muista kuitenkin, että koira oppii näistä käytöksistä vain, jos se on kehitetty oikealla tavalla.

  6. Harjoittele kärsivällisyyttä – Koiran koulutus vie aikaa ja kärsivällisyyttä. Älä odota liikaa koiraltasi, ja ole valmis antamaan sille aikaa oppia rauhallisempi käytös. Jos koira opettelee uusia käytösmalleja, älä tarkkaile sitä liian tiukasti, sillä se voi saada koirasi stressaantumaan ja jopa lopettamaan oppimisen.

  Koirasi koulutus voi olla haasteellista, mutta se on myös erittäin palkitsevaa. Kun opetat koirallesi hillittyä käytöstä, voit olla varma siitä, että se on onnellinen ja terve, ja voitte nauttia yhdessä hälyttömistä ja stressivapaista päivistä. Muista, että koira tarvitsee aina paljon rakkautta ja huomiota, ja kun olet kärsivällinen ja johdonmukainen koirasi koulutuksessa, siitä tulee tottelevainen ja uskollinen eläinystävä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.