Miten Opettaa Kissanpentu Hiekkalaatikolle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #515

  +

  Miten opettaa kissanpentu hiekkalaatikolle

  Kissanpennun opettaminen käyttämään hiekkalaatikkoa on tärkeä askel sen koulutuksessa. Se ei ainoastaan auta pitämään kotisi puhtaana, vaan myös auttaa pitämään kissan terveenä. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit opettaa kissanpennun käyttämään hiekkalaatikkoa.

  Valitse oikea hiekkalaatikko

  Ensimmäinen askel on valita oikea hiekkalaatikko. Hiekkalaatikon tulisi olla tarpeeksi suuri kissanpennun vuoksi ja sen ympärille tulee jättää tarpeeksi tilaa kissanpennun liikkumiseen. Valitse myös oikea hiekka. Älä käytä hajustettua hiekkaa, sillä kissat eivät useinkaan pidä siitä. Valitse hiekka, joka on pehmeää, imukykyistä ja helposti scoopattavaa.

  Opeta pennulle missä hiekkalaatikko sijaitsee

  Kissanpentusi ei välttämättä tiedä, missä sen hiekkalaatikko on. Joten ensimmäinen askel on opettaa se missä hiekkalaatikko sijaitsee. Aseta hiekkalaatikko alueelle, josta on helppo löytää. Esittele pentu hiekkalaatikolle heti sen saavuttua kotiin. Jos huomaat, että kissanpentu haluaa tehdä tarpeensa, vie se hiekkalaatikon luo.

  Seuraa kissanpentusi käyttäytymistä

  Seuraa kissanpentusi käyttäytymistä sen ensimmäisinä päivinä kotiin tulemisen jälkeen. Kissanpentusi antaa sinulle vihjeitä siitä, milloin se haluaa tehdä tarpeensa. Jos se nuuskii ympärilleen tai näyttää levottomalta, vie se hiekkalaatikon luo. Kiitä kissanpentua ja anna sille palkintona herkkupala, jotta se ymmärtää tehneensä oikein.

  Puhdista hiekkalaatikko säännöllisesti

  Kissanpentusi haluaa käyttää puhdasta hiekkalaatikkoa, joten muista puhdistaa se säännöllisesti. Puhdistuksen lisäksi hiekka tulee vaihtaa 1-2 viikon välein. Puhdista laatikko päivittäin, poista kovettuneet ulosteet ja vaihda märkä hiekka puhtaaseen hiekkaan.

  Älä rankaise kissanpentua

  Kissanpentu tarvitsee aikaa oppiakseen käytöstavat, ja se ei ehkä ymmärrä, mitä teit väärin. Sen rankaiseminen ei auta mitään, vaan se vain pelästyy sinua. Sen sijaan kiitä sitä, kun se tekee oikein, ja anna sille palkintoja. Palkinnot voivat olla pieniä herkkupaloja tai rakkautta ja rapsuttelua.

  Yhteenveto

  Hiekkalaatikkokoulutus on tärkeä osa kissanpennun koulutusta. Muista valita oikea hiekkalaatikko ja hiekka. Opeta kissanpentusi missä hiekkalaatikko sijaitsee ja seuraa sen käyttäytymistä. Pidä hiekkalaatikko puhtaana, mutta älä rankaise kissanpentua, jos se ei tee asioita oikein. Muista palkita kissanpentua, kun se tekee oikein, ja pidä kärsivällisyyttä yllä koko koulutusprosessin ajan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.