Miten Ommella Haalarimerkit

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4213

  +

  Miten ommella haalarimerkit

  Haalarit ovat suomalaisten opiskelijoiden perinteinen vaatekappale, johon usein kiinnitetään erilaisia haalarimerkkejä. Merkit kertovat opiskelijan taustasta, harrastuksista ja tapahtumista, joihin hän on osallistunut. Monet haluavatkin ommella merkit huolellisesti ja siististi haalareihinsa. Tässä artikkelissa kerromme, miten haalarimerkit ommellaan oikein.

  Tarvikkeet

  Haalarimerkkien ompeluun tarvitset seuraavat välineet:

  – Haalarit, joihin merkit ommellaan
  – Haalarimerkkejä
  – Neulaa ja lankaa
  – Sakset rusettien leikkaamista varten

  Vinkkejä merkkien sijoittelulle

  Ennen kuin aloitat ompelun, mieti tarkkaan, mihin kohtiin haluat merkit sijoittaa. Perinteisesti haalarimerkit ommellaan haalarin etupuolelle, rintamukseen ja housujen takapuolelle. Voit myös ommella merkkejä hihoihin ja lahkeisiin. Muista kuitenkin, että liikaa merkkejä ei kannata laittaa, sillä se saattaa näyttää sotkuiselta.

  Miten merkit ommellaan

  Aloita merkin ompelu valitsemalla sopiva väri lankaan ja neulaan. Mikäli merkissä on esimerkiksi pieniä kirjaimia, käy neula langan kanssa useamman kerran saman kirjaimen ympäri, jotta se pysyy tiukasti merkissä kiinni. Aloita ompelu merkin takareunasta, sillä näin saat merkin kiinnitettyä haalariin siistimmin. Kiristä lankaa hieman, jotta merkki ei jää roikkumaan.

  Sulje sauman kulma ompele käsin, jotta se näyttää siistiltä ja tasaiselta. Tee muutama ompeleita lähellä merkkiä, jotta se pysyy paremmin paikallaan. Sitten ompele merkki kiinni vaatteeseen haluttuun paikkaan. Jos olet epävarma, mistä aloittaa haalarimerkkien ompelu, aloita yhdestä kohdasta ja seuraa samaa linjaa ympäri haalaria.

  Rusettien kiinnitys

  Rusetit ovat yksi haalarimerkkien muoto, jossa sinun täytyy ommella ompeleita sauman molemmille puolille. Leikata palan kappaleesta ruudullinen kangas, joka on suunnilleen 20 cm * 20 cm koko. Tee kaarimaista muotoa yhdelle kankaan kulmalle, vedä palan molemmat kulmat niin yhteen, että ne ovat päällekkäin.

  Käännä rusetti toisen reunan läpi, jolloin seuraava kaari muodostuu. Vedä ensimmäistä puolta pitkin, jotta rusetti kiristyy. Tee muutama ompeleita. Ompele rusetti haalarimerkkiin.

  Miten merkit huolitellaan

  Kun merkit on ommeltu haalareihin, ne tulee huoltaa oikein. Suosittelemme käsinpesua tai pesuohjeiden mukaista hellävaraista pesua. Tarkista myös, että merkit on hyvin kiinni, sillä irronnut merkki on hankala tai jopa mahdoton korjata. Mikäli merkki kuitenkin irtoaa, voit korjata sen uudelleen suoraan ommelkohdalta.

  Päätelmä

  Haalarimerkkien ompelu on perinteinen tapa koristaa haalareita. Merkit kertovat tarinoita opiskelijan taustasta ja persoonasta. Oikein huoliteltuina, merkit ovat kestäviä ja siistejä. Kun tiedät, miten merkit ommellaan, voit luoda ainutlaatuisen haalarin, joka kuvastaa omaa persoonallisuuttasi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.