Miten Olla Suosittu Yläasteella

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #1235

  +

  Miten olla suosittu yläasteella?

  Yläaste voi olla haastava aika monelle nuorelle, sillä ihmissuhteet ja sosiaalinen asema saattavat tuntua erittäin tärkeiltä. Halu tulla huomatuksi ja hyväksytyksi voi olla suuri, ja moni saattaa miettiä, miten voisi olla suosittu yläasteella. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan haluamasi aseman koulun arjessa.

  Ole oma itsesi

  Vaikka saattaa olla houkuttelevaa mukautua muiden odotuksiin ja käyttäytyä tietyllä tavalla vain tullakseen suosituksi, se ei ole pitkällä tähtäimellä kannattavaa. Olemalla oma itsesi sinulla on parhaat mahdollisuudet löytää oikeat ystävät, jotka arvostavat sinua juuri sellaisena kuin olet. Muista myös, että jatkuva roolien vaihtelu ja käytöksen sopeuttaminen muille voi olla väsyttävää ja kuluttaa henkisiä voimavaroja.

  Ole ystävällinen ja avoin muille

  Ystävällisyys ja avoimuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka ovat avainasemassa koulun sosiaalisessa elämässä. Kun olet ystävällinen ja kohtaat muut avoimesti, näytät olevasi helposti lähestyttävä ja luotettava henkilö. Muista myös kuunnella muita ja osoittaa heille kiinnostusta heidän ajatuksiaan ja tunteitaan kohtaan. Kun näytät, että välität muista, saatat löytää itsesi yllättäenkin suuren ystäväporukan keskeltä.

  Kannusta muita ja ole positiivinen

  Positiivisuus ja kannustus ovat erittäin tärkeitä saavuttaaksesi suosion koulussa. Kun näytät kannusta olevasi, rohkaiset muitakin ja saat itsekin hyvää mieltä. Positiivisuus ja kannustavuus ovat myös tarttuvia, ja ne voivat kaikessa yksinkertaisuudessaan tehdä päivästä ahdistavaksi mukavamman ja auttaa luomaan ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla oma itsensä.

  Ole rohkea ja kokeile uusia asioita

  Yläasteella on hyvä aika kokeilla uusia asioita ja löytää oma paikkansa maailmassa. Olipa kyseessä sitten uusi harrastus tai uusi tyyli, rohkeus kokeilla uutta voi auttaa sinua löytämään itsesi ja löytämään uusia ystäviä. Jos löydät uuden ryhmän, johon haluaisit kuulua, ota rohkeasti yhteyttä sen jäseniin ja löydä niihin yhteisiä mielenkiinnon kohteita, joiden parissa voitte viettää aikaa.

  Opi uusia taitoja ja kehitä itseäsi

  Opiskelu on tärkeää, mutta myös uusien taitojen oppiminen voi auttaa sinua koulun sosiaalisessa elämässä. Kokeile vaikkapa jotakin uutta harrastusta, oppiaineen lisäkurssia tai osallistu tapahtumiin, jotka herättävät mielenkiintosi. Kun opit uusia asioita, sinulla on mahdollisuus kehittää itseäsi ja löytää uusia vahvuuksia, jotka voivat tehdä sinusta entistäkin mielenkiintoisemman ihmisen muiden silmissä.

  Lopuksi

  Muista, että suosio ei ole kaikki kaikessa, vaan tärkeintä on löytää oma paikkansa maailmassa ja kehittyä ihmisenä. Yläasteella on hyvä aika tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia taitoja, mutta älä unohda olla oma itsesi ja pysyä uskollisena omille arvoillesi. Jokainen meistä on ainutlaatuinen, ja oma persoonallisuutesi on se, joka erottaa sinut muista. Ole avoin, kohtelias ja ystävällinen, niin tuot iloa sekä itsellesi että muille ja luot perustan hyvälle ja kestävälle sosiaaliselle elämälle koulun penkereillä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.