Miten Olla Hyvä Koulussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #882

  +

  Miten Olla Hyvä Koulussa

  Koulussa menestyminen ei ole vain älykkyydestä kiinni. Menestyvillä oppilailla on useita yhteisiä piirteitä ja tapoja toimia. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit olla hyvä koulussa.

  Aseta Tavoitteita

  Aseta realistisia tavoitteita itsellesi. Tavoitteiden avulla voit mitata, kuinka hyvin teet koulussa. Tavoitteiden asettaminen auttaa sinua myös pysymään motivoituneena ja fokusoituneena. Muista kuitenkin, että tavoitteiden täyttäminen vie aikaa ja vaivaa. Mutta kun saavutat tavoitteesi, se antaa sinulle tunteen, että olet saavuttanut jotain tärkeää.

  Opettele Hyvät Opiskelutavat

  Hyvät opiskelutavat auttavat sinua keskittymään ja oppimaan tehokkaammin. Herää ajoissa ja aloita päiväsi aamiaisella. Aamiaisen syöminen auttaa sinua keskittymään paremmin koulussa ja ylläpitämään hyvää energiatasoa. Muista myös pitää huolta, että saat tarpeeksi unta.

  Kun opiskelet, valitse hiljainen paikka, jossa voit keskittyä. Vältä häiriötekijöitä, kuten ääniä tai puhelinsoittoja. Opiskele pienten erien avulla. Jos yrität opiskella liian paljon kerrallaan, et ehkä ole niin tehokas ja saatat jopa unohtaa tärkeitä tietoja.

  Ole Osallistuva Luokassa

  Luokassa olemalla voit oppia enemmän ja pysyä ajan tasalla siitä, mitä opettaja opettaa. Yritä olla aktiivinen luokassa ja kysy kysymyksiä. Toisten oppilaiden ajatukset ja kysymykset voivat auttaa sinua ymmärtämään paremmin oppitunteja.

  Muista myös olla luokassa läsnä, kun opettaja opettaa. Vältä poissaoloja, ellei ole ehdottoman välttämätöntä. Pidä myös huolta, että kuuntelet tarkasti, kun opettaja puhuu.

  Organisoi Tehtäväsi

  Tehtävien ja kotitehtävien organisointi auttaa sinua pysymään järjestäytyneenä ja vähentää stressiäsi. Ota huomioon, että sinulla on päivä- ja viikkosuunnitelma tehtävillesi. Kirjoita tehtävät ylös tai käytä sähköistä kalenteria niiden tärkeysjärjestyksen mukaisesti.

  Muista myös olla ajallaan. Aloita tehtävät ajoissa, kun ne annetaan, joten sinulla on tarpeeksi aikaa suorittaa ne. Jos tarvitset apua, pyydä opettajaltasi apua.

  Käytä Hyödyksi Kaikkia Mahdollisuuksia

  Käytä hyväksesi kaikkia koulun tarjoamia mahdollisuuksia, kuten extraluokkia ja tutorointia. Jos ymmärrät tietyn asian huonosti, etkä saa sitä opetetuksi luokassa, voit pyytää opettajalta apua henkilökohtaisten tutoripalveluiden kautta.

  Osallistu myös koulussa järjestettäviin tapahtumiin, kuten juhliin ja tapahtumiin urheilukentällä. Tämä auttaa sinua tuntemaan itsesi osana yhteisöä ja antaa sinulle mahdollisuuden luoda ystävyyssuhteita.

  Johtopäätös

  On monia tapoja, joilla voit olla hyvä koulussa. Aseta itsellesi realistisia tavoitteita, käytä hyväksesi kaikkia koulun tarjoamia mahdollisuuksia, opettele hyviä opiskelutapoja, ole osallistuva luokassa ja organisoit tehtäväsi. Muista myös pitää huolta terveydestäsi, sillä sinusta tulee parempi oppilas, kun olet fyysisesti ja henkisesti hyvässä kunnossa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.