Miten Öljylämmitys Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5642

  +

  Miten öljylämmitys toimii?

  Öljylämmitysjärjestelmä on yksi yleisimmistä tavoista lämmittää Suomessa asuvien ihmisten koteja. Öljylämmitys toimii polttamalla öljyä, jonka jälkeen syntyvä lämpö siirretään asuintiloihin lämmönvaihtimella. Öljylämmitys on yksinkertainen ja tehokas lämmitysmuoto, mutta sen ylläpito vaatii huolellisuutta.

  Öljylämmitysjärjestelmän osat

  Kun puhutaan öljylämmitysjärjestelmästä, ensimmäisenä tulee mieleen öljypoltin. Polttimen tarkoituksena on polttaa öljy, joka on öljysäiliössä. Öljypolttimen lisäksi öljylämmitysjärjestelmään kuuluu pumppu, joka siirtää öljyn öljysäiliöstä polttimelle.

  Polttimon avulla öljy muuttuu lämmöksi, joka sitten siirtyy lämmönvaihtimeen. Lämmönvaihdin transferoi lämmön veden kautta lämmityslaitteistoon, joka on asennettu asuintiloihin, kuten pattereihin tai lattialämmitykseen.

  Miten öljylämmitys toimii?

  Öljylämmityksen periaate on yksinkertainen. Öljylämmitysjärjestelmän pumppu siirtää öljyn öljysäiliöstä lämmittimelle. Poltin sytyttää öljyn, mikä synnyttää lämpöä. Lämpö siirretään syntyvästä palamisprosessista lämmönvaihtimeen, mikä transferoi lämmön veden kautta lämmityslaitteistoon.

  Lämmityslaitteisto lämmittää asuintilat, kuten huoneet ja kylpyhuoneet, patterien tai lattialämmityksen avulla. Kun lämpö on lähetetty huoneiden sisään tarkoituksena on pitää huoneen lämpötila tasaisena. Järjestelmä syttyy automaattisesti tiettyjen sääolosuhteiden mukaan lämmittämään huoneita. Lämpötilan säädin on asetettu manuaalisesti, jonka ansiosta järjestelmää voidaan käyttää silloin, kun halutaan tiettyä tasoa huoneen lämpötilassa.

  Huolto ja ylläpito

  Öljylämmitysjärjestelmän huolto on välttämätöntä varmistaakseen sen toimivuuden ja tehokkuuden sekä estääkseen mahdolliset ongelmat. Öljysäiliön tarkastus on tehtävä kerran vuodessa, jonka avulla voidaan varmistaa säiliön eheyden ja puhtauden.

  Öljysäiliön puhdistus on tarpeen noin viiden vuoden välein estääkseen mahdollisten tukosten syntymisen. Polttimot tulee huoltaa säännöllisesti, esimerkiksi vuosihuolto on suositeltavaa. Polttimoiden huolloissa vaihdetaan polttimen suutin ja tarkistetaan että lämmönsäätö on kunnossa.

  Lisäksi on tärkeää huolehtia siitä, että öljysäiliö täytetään säännöllisesti öljyllä. Huoneen lämpötilaa tulee säädellä oikein, jotta se ei kuluta liikaa energiaa, mikä lisää öljynkulutusta ja siten kustannuksia.

  Yhteenveto

  Öljylämmitysjärjestelmät ovat yksi yleisimmistä lämmitysmuodoista Suomessa. Öljylämmitys toimii polttamalla öljyä, jonka lämpö siirretään lämmönvaihtimelle. Öljylämmitysjärjestelmään kuuluu öljypoltin, pumppu, lämmönvaihdin sekä lämmityslaitteisto, joka lämmittää asuintilat. Öljylämmitysjärjestelmän huolto on erittäin tärkeää toimivuuden ja tehokkuden varmistamiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.