Miten Ohutsuoli Tähystetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #66

  +
  Miten Ohutsuoli Tähystetään?

  Ohutsuolen tähystys on lääketieteellinen menetelmä, joka auttaa tunnistamaan ja hoitamaan mahdollisia sairauksia tai ongelmia ohutsuolessa. Ohutsuoli on yksi ruoansulatusjärjestelmän osista, joka sijaitsee mahalaukun ja paksusuolen välissä. Vaikka ohutsuoli on huomattavasti lyhyempi kuin paksusuoli, sen käsittely voi olla haastavaa.

  Ohutsuolen tähystysmenetelmä on nimeltään kaksoispallon enteroskopia. Tämä menetelmä sisältää kaksi ilmapalloa, jotka ovat yhdistetty toisiinsa. Toinen ilmapalloista puhalletaan suolistoon ja toinen toimii sen vastapainona ulkopuolella.

  Kun ilmapallo on puhallettu suolistoon, se laajentaa ohutsuolta, mikä helpottaa tähystämistä. Lääkäri syöttää ohutsuoleen pienen kameran, joka tallentaa kuvan suoliston seinistä. Tarvittaessa lääkäri voi ottaa myös näytteen kudoksista tai poistaa polyppeja.

  Ohutsuolen tähystys on tärkeää silloin, kun on epäilty ohutsuoliperäistä sairautta tai oireita. Näihin oireisiin voi kuulua epämääräisiä vatsakipuja, ruoansulatusvaikeuksia, ahdistuneisuutta tai laihtumista.

  Ennen ohutsuolen tähystystä potilas ei saa syödä mitään 12 tuntiin ennen menettelyä. Potilas saa nukutuksen tai kevyen rauhoittavan lääkkeen ennen menettelyä. Menettely kestää yleensä noin tunnin.

  On muutamia mahdollisia riskejä ohutsuolen tähystyksen aikana, mukaan lukien verenvuoto tai suolen seinämän rei’itys. Nämä riskit ovat kuitenkin erittäin harvinaisia. Potilaat voivat tuntea jonkin verran vatsakipua tai ilmavaivoja muutaman päivän kuluttua menettelyn jälkeen, mutta tämä on tavallista.

  Ohutsuolen tähystys on tärkeä menetelmä ohutsuolen tutkimiseen, silloin kun potilaalla on epämääräisiä vatsakipuja tai muita ruoansulatusvaivoja. Se on turvallinen ja tehokas menetelmä, jonka avulla lääkärit voivat havaita ja hoitaa mahdollisia sairauksia ja ongelmia suolistossa. Potilaan kannalta on tärkeää varmistaa, että menettely tehdään ammattitaitoisen lääkärin toimesta ja noudattaa kaikkia lääkärin antamia ohjeita ennen ja jälkeen menettelyn.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.