Miten Numeron Saa Salaiseksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5086

  +
  Miten saan numeroni salaiseksi?

  Yksi tapa saada oma numeronsa salaiseksi on pyytää puhelinoperaattoria muuttamaan sen salaiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kun soittaa jonkun numeroon, oma numero ei näy vastaanottajan puhelimen näytössä.

  Salaisen numeron tilaamiseen on olemassa eri tapoja puhelinoperaattoreilla. Usein salaisuusveloitus on noin 1-2 euron kuukaudessa.

  Tärkein syy salaiseen numeroon on tietosuoja. Monet haluavat pitää oman numeronsa salaisena, jotta epämääräiset henkilöt eivät voi helposti löytää yhteystietoja esimerkiksi markkinointitarkoituksiin.

  On kuitenkin olemassa tilanteita, joissa haluaa, että oma numero näkyy. Esimerkiksi soittaessa terveyspalveluihin. Silloin on helpompi hoitaa terveystarkastukset, lääkärikäynnit ja vastaanottokäynnit, kun oman numeron näkee vastaanottajan puhelimessa. On myös tilanteita, joissa haluaa saada puhelullaan aikaan jonkin asian, kuten tiedustella jotain tai pyytää apua.

  Tämän vuoksi on hyvä tietää, että salaisen numeron tilaaminen tai sen poisto onnistuvat helposti puhelinoperaattorin asetuksista. Salaisen numeron poisto tarkoittaa siis sitä, että oma numero näkyy vastaanottajan puhelimen näytössä.

  Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että ei ole varmaa, että salainen puhelinnumero on sataprosenttisesti turvallinen. Esimerkiksi poliisi voi saada salaisen puhelinnumeron esille, jos siihen on aihetta tai lain vaatimuksesta.

  Lopuksi, kun harkitsee salaisen numeron tilaamista tai sen poistamista, kannattaa miettiä, mitkä ovat syyt asian takana ja miten tärkeää tietosuoja itselle on. Salaisen numeron tilaus onnistuu helposti puhelinoperaattorin yhteydenoton kautta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.