Miten Numero Salaiseksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4773

  +
  Miten Numero Salaiseksi?

  Onko puhelin soinut lukemattomilla tuntemattomilla numeroilla? Onko suoraan sanottuna ärsyttävää saada puheluita, joissa kukaan ei vastaa tai joiden ainoa tarkoitus on myydä jotain? Onneksi on olemassa ratkaisu tähän ongelmaan – nimittäin numeron salaaminen.

  Numeron salauksella tarkoitetaan sitä, että et näytä puhelinnumeroasi vastaanottajalle. Tämä on erittäin hyödyllistä, jos et halua, että puhelimestasi nähdään nimesi tai puhelinnumerosi. Numeron salauksen avulla voit myös pitää yksityisyytesi suojaamaton, sillä et anna henkilötietojasi tuntemattomien käsiin.

  Mutta miten numeron salaus sitten toimii?

  Numero salataan soittamalla niin kutsuttu *67 -merkki puhelinnumeron edellä. Esimerkiksi, jos soitat numerosta 050 123 4567, numeron salauksen käyttäminen muuttaa sen muotoon *67 050 123 4567. Tämän jälkeen kun olet soittanut, vastaanottaja näkee vain ”piilotetun numeron” eikä tietoja, kuten soittajan nimeä tai numeroa.

  Jos et halua käyttää *67-merkkiä, useimmat älypuhelimet myös mahdollistavat numeron salauksen laitteen asetuksista. IPhone-käyttäjät löytävät numeron salaus-toiminnon ”Asetukset” -osiosta ja käyttöönottavat sen ”Telefonit” -valikosta. Android-käyttäjille sen sijaan numero salaus löytyy ”Puhelin” -sovelluksesta. Käyttöönottaminen on helppoa ja käyttäjäystävällistä.

  On kuitenkin myös tärkeää muistaa, että numeron salaus voi vaikuttaa tiettyihin palveluihin, kuten hätäpuheluihin. Käyttäessäsi numero salauksen voitaisiin ajautua tilanteeseen, jossa hätätilanteessa et voi soittaa hätänumeroon. Siksi numeron salauksen käyttöä tulisi harkita tarkasti sen riskin ja hyötyjen välillä.

  Numeron salaus on hyödyllinen työkalu silloin, kun haluat suojata yksityisyytesi. Se on helppo ja nopea asentaa laitteesta riippumatta. Muista kuitenkin käyttää sitä harkiten ja tilanteenmukaisesti.

  Lopuksi, pitää kuitenkin muistaa, että yksityisyys on tärkeä asia, mutta meidän tulisi aina käyttää tervettä järkeä ja pitää tärkeimmät soittomme ja viestimme turvassa ja suojaavat itseämme silloin, kun olemme verkossa, sosiaalisessa mediassa ja elämässä yleensä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.