Miten Nukkua Helteellä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #610

  +

  Miten Nukkua Helteellä Suomessa?

  1. Pidä huone viileänä

  Lämpötilan laskeminen huoneessa auttaa nukahtamaan paremmin helteellä. Voit käyttää esimerkiksi tuuletinta tai ilmastointilaitetta pitääksesi huoneen viileänä. Jos sinulla ei ole tuuletinta tai ilmastointilaitetta, voit kokeilla laittaa ikkunan auki yöksi ja sijoittaa sen lähelle sänkyä.

  2. Käytä kevyitä lakanoita

  Kevyet lakana- ja peittovaihtoehdot tuntuvat mukavammilta kuumalla säällä. Suosi esimerkiksi pellavaisia tai puuvillaisia lakanoita, jotka lisäävät ilmavuutta ja pitävät olon viileämpänä.

  3. Suihkuta itsesi viileällä vedellä ennen nukkumaanmenoa

  Suihkuttelu viileällä vedellä ennen nukkumaanmenoa tasaa kehon lämpötilaa ja auttaa sinua rentoutumaan paremmin unelle. Voit myös kokeilla kylpyä ennen nukkumaanmenoa, jotta keho saa mahdollisuuden jäähdyttää itseään.

  4. Juo runsaasti vettä

  Juominen on tärkeää helteellä, sillä se auttaa pitämään kehon nesteytettynä ja tasapainottamaan kehon lämpötilaa. Vesi on paras vaihtoehto, mutta voit myös nauttia muita nestemäisiä vaihtoehtoja, kuten mehua tai teetä. Vältä alkoholijuomia, sillä ne vain lisäävät nestehukkaa.

  5. Valitse sopiva asukokonaisuus nukkumista varten

  Täydellinen asukokonaisuus on tärkeä tekijä hyvään uneen, varsinkin helteellä. Valitse kevyet, väljät ja hengittävät vaatteet yöpaidaksi.

  6. Käytä jäähdytettyä tyynyä

  Jäähdytetty tyyny tai vaikka muutama jääpusseja pyyhkeessä voi auttaa jäähdyttämään kasvojen ja niskan aluetta. Kokeile myös laittaa tyyny hetkeksi pakastimeen ennen nukkumaanmenoa.

  7. Vältä aktiivisuutta ennen nukkumaanmenoa

  Yritä välttää aktiivista liikuntaa tai muita rasittavia aktiviteetteja ennen nukkumaanmenoa. Tämä auttaa sinua rentoutumaan ja valmistautumaan paremmin unelle.

  Päätelmä

  Helteellä nukkuminen voi olla haasteellista, mutta näillä vinkeillä voit yrittää helpottaa nukkumista kesäsäällä. Muista, että nesteytys ja viileys ovat avainasemassa, jotta saat hyvän yöunen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.