Miten Nukahtaa Uudelleen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3701

  +

  Miten Nukahtaa Uudelleen

  Tuntuuko sinusta joskus siltä, että heräät keskellä yötä etkä enää pysty nukahtamaan takaisin? Loppuviimein unenpuute alkaa vaikuttaa koko päivän energiatasoihin ja tuottavuuteen. Jatkuva unettomuus voi jopa johtaa unettomuuden patologiaan, joka on unettomuuden pitkäaikainen ja jatkuva versio.

  Mutta älä huoli! Tässä artikkelissa jaetaan muutamia vinkkejä ja temppuja, joiden avulla voit nukahtaa uudelleen ja palata nopeasti takaisin uneen.

  1. Rentoutus- ja hengitysharjoitukset

  Yksi parhaista tavoista saada aikaan rentoutumista ja rauhoittumista on hengitysharjoitukset. Kun tunnet olonsa levottomaksi ja unettomaksi, istu mukavaan asentoon tai maata selälläsi sängyssä. Pitämällä silmät kiinni, keskity hitaaseen ja syvään hengitykseen kymmenen minuutin ajan. Kuvittele syvään hengittäessäsi happi virtaa kehossasi ja rauhoittaa sinut.

  2. Kokeile meditointia

  Monilla ihmisillä on hyviä tuloksia meditaatiosta, joka voi rentouttaa kehoa ja mieltä. Istu mukavasti tai maaten ja keskittyen pääasiassa hengitykseesi. Ajatukset saattavat aluksi vaeltaa, mutta keskittyminen tietoisesti hengittämiseen auttaa keskittämään ajatuksesi, mikä lopulta auttaa nukahtamaan.

  3. Vältä teknologiaa

  Älä käytä älypuhelinta tai tietokonetta sängyssä ollessasi, sillä tällä tavalla kehon syke ja aivot aktivoituvat, mikä tekee nukahtamisesta jonkun verran vaikeampaa. Jos et voi välttää puhelintasi yöllä, aseta se äänettömälle ja anna sen levätä yöpöydällä.

  4. Kuuntele rauhoittavaa musiikkia

  Kuuntele rentouttavaa musiikkia, joka auttaa sinua rentoutumaan ja rauhoittumaan. Kuulokkeet eivät ole paras vaihtoehto, sillä ne saattavat häiritä sinua ja tehdä nukahtamisesta vaikeampaa. Älypuhelimesta äänen periaatteen käyttäminen on tarpeeksi hyvä vaihtoehto.

  5. Tee jotain rentouttavaa

  Lue kirjaa, juo lasi lämmintä maitoa tai tee jotakin muuta rentouttavaa ennen nukkumaanmenoa. Rutiinin luominen auttaa sinua tuntemaan olon mukavammaksi ja rentoutuneemmaksi, jolloin nukahtaminen tulee helpommaksi.

  6. Ota lämmin suihku

  Lämmin suihku ennen nukkumaanmenoa vapauttaa lihaksia ja auttaa sinua tuntemaan olosi rentoutuneemmaksi. Lämpimän suihkun yhteydessä rentoutumista heikentävä hormoni kortisoli alkaa laskea, mikä auttaa sinua nukahtamaan nopeammin.

  Päätelmä

  Tiesitkö, että unenpuute on yleinen ongelma, joka vaikuttaa suureen osaan maailman väestöstä? Onneksi on monia tapoja nukahtaa takaisin, kun aloitat uudelleen hereillä yön keskellä. Muista, että jokainen keho on erilainen, joten älä turhaudu, jos yksi menetelmistä ei toimi sinulle. Kokeile yllä mainittuja vinkkejä ja löydä tapa, joka sopii sinulle parhaiten!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.