Miten Nostaa Painoa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #328

  +

  Miten Nostaa Painoa

  Jos olet Suomessa asuva henkilö, joka haluaa nostaa painoa, on tärkeää muistaa, että sinun tarvitsee syödä enemmän kuin kulutat päivän aikana. Tämä tarkoittaa, että sinun tulisi lisätä ruokavalioosi terveellisiä rasvoja, proteiineja ja hiilihydraatteja.

  Lisää Kaloreita

  Ensimmäinen askel painon nostamisessa on varmistaa, että syöt tarpeeksi kaloreita päivän aikana. Sinun pitäisi syödä enemmän kuin maintenansiravintoa (eli kalorimäärä, joka pitää painosi ennallaan). Tämä tarkoittaa syömistä yli energiantarpeen.

  Laskemalla energiantarpeesi, voit selvittää, kuinka monta kaloria sinun täytyy syödä päivän aikana. Muista, että pelkkä kaloreiden laskeminen ei riitä, sillä ravinnon laadulla ja ravintoaineiden jakautumisella on myös vaikutusta painon nousuun.

  Proteiinit

  Proteiinit auttavat kehoa rakentamaan lihaksia ja ovat tärkeitä ruokavaliossa, jos haluat lihasten kasvavan. Hyviä proteiinilähteitä ovat kalat, kananmunat, kana, naudanliha, palkokasvit ja maitotuotteet.

  Suositeltava proteiinin määrä päivässä on noin 1,5-2 grammaa kehon painokiloa kohti. Jos esimerkiksi painat 70 kiloa, tulisi sinun syödä päivässä noin 105-140 grammaa proteiinia (1,5-2 x 70).

  Terveydelle Hyödylliset Rasvat

  Terveydelle hyödylliset rasvat ovat tärkeitä kehon toiminnalle. Jos haluat lisätä rasvan saantia, valitse terveellisiä rasvoja, kuten avokado, oliiviöljy, pähkinät ja siemenet. Näitä voit lisätä esimerkiksi aterialle, salaattiin tai välipalaksi.

  Hiilihydraatit

  Hiilihydraatit antavat kehollesi energiaa. Jos haluat lisätä hiilihydraattien saantia, valitse terveellisiä hiilihydraatteja kuten täysjyvätuotteita, vihanneksia ja hedelmiä.

  Muista kuitenkin, että liian suuri hiilihydraattien saanti ei ole suositeltavaa, sillä se voi lisätä diabeteksen riskiä ja saada verensokerisi heittelemään.

  Lisäravinteet

  Lisäravinteet voivat auttaa sinua saavuttamaan lisää lihasmassaa ja lisätä painoa. Ne eivät kuitenkaan korvaa terveellistä ravintoa.

  Jos päätät käyttää lisäravinteita, keskustele asiasta ensin lääkärisi tai ravitsemusterapeutin kanssa, sillä tietyt lisäravinteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia ja vuorovaikutuksia lääkkeiden kanssa.

  Liikunta

  Liikunta on tärkeää, kun haluat lisätä lihasmassaa. Kehonrakennus ja voimaharjoittelu ovat hyviä tapoja rakentaa lihaksia. Lisäksi ne auttavat kehoa käyttämään ravintoa tehokkaammin.

  Muista kuitenkin, että liikuntaa ei pidä ylikuormittaa ja lepoaikaa on oltava riittävästi. Liikunnan tulee olla säännöllistä ja tuloksia saavuttaaksesi tulee liikunnan olla monipuolista.

  Lopuksi

  Lisäämällä terveellisiä rasvoja, proteiineja ja hiilihydraatteja ruokavalioosi ja syömällä tarpeeksi kaloreita päivän aikana, voit nostaa painoasi. Muista kuitenkin, että se vaatii kärsivällisyyttä ja sitoutumista pitkällä aikavälillä.

  Ennen lisäravinteiden käyttämistä, keskustele aina asiantuntijan kanssa. Lisäksi, liikunta voi auttaa kehonrakennuksessa, mutta älä ylikuormita kehoa. Lepoajan tulee olla riittävä ja liikunnan tulee olla monipuolista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.