Miten Nostaa Hemoglobiinia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2282

  +

  Miten nostaa hemoglobiinia?

  Hemoglobiinin alhainen taso voi johtua monista eri syistä, kuten raudan, vitamiinien tai ravinteiden puutteesta tai sairauksista. Hemoglobiinin alhainen taso voi aiheuttaa väsymystä, huimausta ja muita terveysongelmia. Jos hemoglobiinitasosi ovat alhaiset, voit tehdä joitain muutoksia ruokavalioosi tai ottaa lisäravinteita, jotta voit nostaa hemoglobiinitasoasi.

  Lisää raudan saantia

  Rauta on välttämätön ravintoaine, joka auttaa omaa kehoa tuottamaan hemoglobiinia. Rauta löytyy punaisesta lihasta, kalasta, kananmunista ja vihreistä lehtivihanneksista. Ota huomioon, että kofeiini, kalsium, tanniinit ja maito voivat estää raudan imeytymisen. Yritä siis välttää näitä aineita rautaa sisältävien ruokien yhteydessä.

  Syö C-vitamiinia sisältäviä ruokia

  C-vitamiini on tärkeä vitamiini, joka auttaa raudan imeytymisessä. Syö ruokia, jotka sisältävät paljon C-vitamiinia, kuten sitrushedelmiä, paprikaa, mustaherukoita ja marjoja.

  Vältä liian suolaisia ruokia

  Liian suolaiset ruoat voivat estää raudan imeytymistä, joten yritä välttää liiallista suolan käyttöä ruoanlaitossa. Tämä ei tarkoita, että sinun täytyy välttää suolaa täysin, sillä suola on myös tärkeä ravintoaine. Mutta liiallinen suolan käyttö voi aiheuttaa muita terveysongelmia.

  Lisää B-vitamiinien saantia

  B-vitamiinit, kuten folaatti ja B12, ovat tärkeitä ravintoaineita, jotka auttavat myös hemoglobiinin tuotannossa. Syö ruokia, jotka sisältävät näitä vitamiineja, kuten tummia vihreitä lehtivihanneksia, palkokasveja, siemeniä ja pähkinöitä.

  Ota lisäravinteita

  Jos ravintoaineiden saanti ruoasta ei auta nostamaan hemoglobiinitasoa, voit harkita lisäravinteiden ottamista. Keskustele lisäravinteiden käytöstä lääkärisi kanssa ennen niiden käytön aloittamista.

  Johtopäätökset

  Hemoglobiinin alhainen taso voi olla merkki ravintoaineiden tai vitamiinien puutteesta tai sairauksista. Voit nostaa hemoglobiinitasoasi syömällä ruokia, jotka ovat rikkaita raudasta, B-vitamiineista ja C-vitamiineista. Lisäravinteiden käyttö voi myös auttaa, mutta muista keskustella siitä lääkärisi kanssa ennen niiden käytön aloittamista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.