Miten Nopeuttaa Puudutuksen Häviämistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1033

  +

  Miten Nopeuttaa Puudutuksen Häviämistä

  Puudutuksen käyttö hammaslääkärissä on monelle tuttu ja vaivaton tapa hoitaa hampaita. Usein puudutus kestää puolesta tunnista tuntiin, jonka jälkeen hammaslääkärikäynnin jälkeinen tunnottomuus saattaa haitata arkea. Tässä artikkelissa kerromme muutamia vinkkejä, joilla voit nopeuttaa puudutuksen häviämistä.

  Liiku

  Keinona puudutuksen nopeuttamiseen on liikunta. Liikunta vilkastuttaa verenkiertoa, mikä puolestaan auttaa poistamaan puudutusaineen kehosta nopeammin. Suositeltavaa on kuitenkin välttää raskaita tai äkillisiä liikkeita, sillä se saattaa aiheuttaa huimausta tai muita oireita puudutuksen aikana.

  Juo vettä ja syö

  Veden juominen ja ruoan syöminen auttaa myös puudutusaineen poistumista kehosta. Vesi huuhtelee puudutusainetta pois, kun taas ruoka vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja auttaa kehoa poistamaan puudutusainetta nopeammin.

  Vältä alkoholia

  Vaikka alkoholi vilkastuttaa verenkiertoa, se voi myös hidastaa puudutusaineen poistumista kehosta. Siksi on suositeltavaa välttää alkoholin käyttöä hammaslääkärissä käynnin jälkeen, ellei hammaslääkäri toisin ohjeista.

  Puudutusrenkaan käyttö

  Puudutusrenkaan käyttö voi auttaa nopeuttamaan puudutuksen häviämistä. Renkaan avulla saat lisää liikettä leualle, mikä lisää verenkiertoa ja auttaa poistamaan puudutusainetta kehosta nopeammin.

  Puuduttaako vieläkin?

  Vaikka yllä mainitut keinot auttavat usein nopeuttamaan puudutuksen häviämistä, voi puudutusaika vaihdella henkilökohtaisesti. Jos puudutus ei ole hävinnyt normaalisti kuuden tunnin sisällä, ota yhteyttä hammaslääkäriin. Tämä saattaa johtua hermovauriosta tai muusta syystä, joka vaatii hammaslääkärin huomiota.

  Yhteenveto

  Puudutuksen nopeuttaminen voi auttaa vähentämään haittoja arjessa. Liikkuminen, veden juominen ja ruoan syöminen, alkoholin välttäminen sekä puudutusrenkaan käyttö ovat muutamia keinoja, joilla voit auttaa kehoa poistamaan puudutusaineen nopeammin. Jos puudutus kestää yli kuusi tuntia, ota yhteyttä hammaslääkäriin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.