Miten Nopeasti Raskausoireet Alkavat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4837

  +
  Miten Nopeasti Raskausoireet Alkavat

  Raskausoireiden alkamisajankohta vaihtelee naisesta toiseen, ja jokainen raskaus on erilainen. Oireiden tunnistaminen voi kuitenkin auttaa naisia huomaamaan, että ovat raskaana. Raskausoireet voivat alkaa jo muutaman päivän kuluttua hedelmöityksestä tai vasta kuukauden kuluttua.

  Hedelmöitys tapahtuu yleensä ovulaation aikana, jolloin munasolu irtoaa munasarjasta ja kohtaa siittiön. Vaikka hedelmöittymisessä voi kulua muutama päivä, oireet voivat alkaa muutaman tunnin kuluttua hedelmöittymisestä.

  Varhaisimmat raskausoireet ovat usein samankaltaisia kuin kuukautiskivut tai PMS-oireet. Nainen saattaa kokea alavatsan nipistelyä, turvotusta, väsymystä, ärtyneisyyttä tai pientä määrää veristä vuotoa. Nämä oireet voivat alkaa jo muutaman päivän kuluttua hedelmöityksestä.

  Seuraava merkki raskaudesta on yleensä kuukautisten poisjääminen. Jos naisen kuukautiskierto on säännöllinen, kuukautisten poisjääminen herättää usein epäilyksiä raskaudesta. Kuukautisten poisjääminen voi alkaa jopa kahden viikon kuluttua hedelmöityksestä, ja se on yleensä varmin merkki raskaudesta.

  Monet naiset kokevat rintojensa arkuuden ja turpoamisen raskauden ensimmäisinä viikkoina. Tämä johtuu hormonitasojen muutoksesta, joka vaikuttaa rintojen verenkiertoon. Rintojen suonikohjut ja nännien tummuminen ovat myös yleisiä raskauden ensioireita. Rintojen tuntuma voi muuttua raskauden alussa kuin normaalisti olisi premenstruaali-aikana.

  Joskus raskauden ensimmäiset oireet voivat olla myös pahoinvointi ja oksentelu. Yleensä niitä esiintyy aamuisin, mutta ne voivat vaivata myös pitkin päivää. Pahoinvoinnin ja oksentelun syynä on hormonitasojen muutos, joka vaikuttaa suolen toimintaan. Pahoinvointi voi alkaa muutaman päivän kuluttua hedelmöityksestä ja jatkua jopa koko raskauden ajan.

  Raskauden edetessä monet oireet vähenevät tai häviävät kokonaan. Varsinkin pahoinvointi ja väsymys yleensä helpottavat toisella kolmanneksella. Rintojen arkuus voi pysyä raskauden loppuun asti ja jopa lisääntyä.

  Kaikki naiset eivät koe samoja raskausoireita. Joidenkin naisille raskaus saattaa olla täysin oireeton. Jos nainen epäilee olevansa raskaana, hän voisi tehdä raskaustestin. Raskaustestit ovat yleensä luotettavia noin kahden viikon kuluttua hedelmöityksestä, ja ne ovat helppokäyttöisiä ja edullisia.

  Yhteenveto

  Raskausoireet voivat alkaa muutamien päivien kuluttua hedelmöityksestä tai vasta kuukauden kuluttua. Varhaisimmat raskausoireet ovat yleensä samankaltaisia kuin PMS-oireet, ja ne voivat sisältää turvotusta, nipistelyä alavatsassa, väsymystä, pientä veristä vuotoa tai mielialanvaihteluita. Kuukautisten poisjääminen on yleensä varmin merkki raskaudesta. Rintojen arkuus ja turpoaminen ovat myös yleisiä raskauden ensioireita. Pahoinvointi ja oksentelu voivat alkaa muutaman päivän kuluttua hedelmöityksestä ja jatkua jopa koko raskauden ajan. Jos nainen epäilee olevansa raskaana, hän voisi tehdä raskaustestin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.