Miten Nenäverenvuoto Tyrehdytetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3481

  +

  Miten Nenäverenvuoto Tyrehdytetään

  Nenäverenvuoto ei yleensä ole vakava oire, mutta se voi silti olla epämiellyttävä ja häiritsevä tilanne. Verenvuodon pysäyttäminen ei kuitenkaan ole vaikeaa, eikä se vaadi ammattilaisen apua, kunhan muistaa muutaman tärkeän asian.

  1. Istu alas

  Jos tunnet nenäverenvuotoa, istu mahdollisimman pian alas ja kallista päätäsi eteenpäin. Tämä auttaa vähentämään verenvuotoa ja estämään veren valumisen alas kurkkuun.

  2. Purista nenästä

  Kun olet istuutunut ja kallistanut päätäsi eteenpäin, purista nenän siipiä kevyesti yhteen hygienialiinalla tai nenäliinalla. Paine auttaa pysäyttämään verenvuodon. Ole varovainen, ettet purista liian kovaa, sillä se voi pahentaa tilannetta.

  3. Pidä nenästä kiinni

  Pidä nenästä kiinni noin viiden minuutin ajan ja tarkista sen jälkeen, onko verenvuoto pysähtynyt. Jos verenvuoto jatkuu edelleen, purista nenän siipiä taas kevyesti yhteen ja pidä kiinni vielä viisi minuuttia.

  4. Vältä nenän kaivamista tai puhaltelemista

  Nenän kaivaminen tai voimakas puhalteleminen heti nenäverenvuodon jälkeen voi aiheuttaa uuden verenvuodon. Yritä välttää näitä asioita ja anna nenän levätä useita tunteja verenvuodon jälkeen.

  5. Kylmäpussi auttaa

  Voit myös laittaa kylmäpussin nenän päälle auttamaan verenvuodon pysäyttämisessä. Kylmä supistaa verisuonia nenässä, mikä voi auttaa vähentämään verenvuotoa.

  Milloin hakea lääkärin apua?

  Nenäverenvuoto ei yleensä ole vakava ongelma, mutta joissain tapauksissa se voi olla oire vakavammasta terveysongelmasta. Jos nenäverenvuoto jatkuu yli 20 minuuttia tai johtuu pään tai nenän vammasta, on tärkeää käydä lääkärin vastaanotolla.

  Päätelmä

  Nenäverenvuodon pysäyttäminen on yksinkertaista ja vaatii vain kevyttä nenän siipien painamista yhteen muutaman minuutin ajan. On tärkeää välttää nenän kaivamista ja voimakasta puhaltelemista verenvuodon jälkeen. Jos verenvuoto jatkuu yli 20 minuuttia tai ollaan huolissaan siitä, että se johtuu vakavammasta terveysongelmasta, on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.