Miten Narsisti Valitsee Uhrinsa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4373

  +

  Miten narsisti valitsee uhrinsa

  Narsisti on henkilö, joka on erittäin huolestunut itsestään ja haluaa olla jatkuvasti ympäröimänä ihmisillä, jotka palvovat häntä. Näin ollen, kun narsisti valitsee uhrinsa, hän tekee sen hyvin tarkkaan harkiten ja valitsee henkilön, joka on heikko ja haavoittuva. Tässä artikkelissa käsitellään sitä, miten narsisti valitsee uhrinsa.

  Miten narsisti tunnistaa sopivan uhrin

  Narsisti tunnistaa sopivan uhrin helposti henkilön persoonallisuusominaisuuksien perusteella. Narsistille sopiva uhri on henkilö, jolla on alhainen itsetunto ja joka kaipaa hyväksyntää muilta ihmisiltä. Narsistit tunnistavat tämän haavauman helposti ihmisissä, ja he käyttävät sitä hyväkseen valitessaan kohteensa.

  Toinen tärkeä tekijä, jonka narsisti ottaa huomioon uhrin valinnassa, on henkilön elämäntilanne. Narsistit valitsevat yleensä henkilön, jolla on jokin vaikeus tai ongelma elämässään, kuten masennus tai työttömyys. Nämä henkilöt ovat alttiimpia manipuloinnille ja narsistit hyödyntävät tilannetta saavuttaakseen omia tavoitteitaan.

  Miten narsisti manipuloi uhriaan

  Kun narsisti on valinnut uhrinsa, hän aloittaa manipulatiivisen prosessin. Hän alkaa kehua uhriaan ja esittää hänelle olevansa ainoa henkilö, joka voi auttaa häntä. Tämän jälkeen narsisti alkaa hallita uhriaan ja vaatia häneltä kaikenlaista palvelusta. Uhri saattaa huomata, että hän on joutunut henkisen väkivallan kohteeksi vasta, kun on liian myöhäistä.

  Narsistit käyttävät usein myös uhkaavia tai ahdistavia viestejä uhrilleen, jotta uhri tuntee itsensä avuttomaksi ja alempiarvoiseksi. Tämä auttaa narsistia hallitsemaan uhriaan entistä paremmin.

  Miten narsisti vaikuttaa uhrinsa itsetuntoon

  Narsisti yrittää jatkuvasti vaikuttaa uhrinsa itsetuntoon, jotta hän olisi helpompi hallittava. Narsistit käyttävät yleensä kahta eri taktiikkaa tässä asiassa. Ensimmäinen taktiikka on luoda uhriin riippuvuus itsestään. Tämä tehdään siten, että narsisti tarjoaa uhrielleen jonkinlaista tukea tai apua, joka saa uhrin tuntemaan itsensä huonommaksi, jos hän ei saa sitä.

  Toinen taktiikka on kritisoida uhria jatkuvasti. Narsisti voi kertoa uhrilleen, että hän on huono tai tyhmä, jolloin uhri tuntee itsensä avuttomaksi ja epävarmaksi. Tämä kaikki auttaa narsistia pitämään uuttaan paremmin hallinnassaan.

  Miten narsismi vaikuttaa uhrien elämään

  Narsistien uhreille tapahtuu monia asioita, jotka vaikuttavat heidän elämäänsä merkittävästi. Uhrit voivat kärsiä masennuksesta, ahdistuksesta, henkisestä väkivallasta ja alentuneesta itsetunnosta. Monet uhreista myös eristäytyvät sosiaalisesti läheisistään narsistin takia.

  On tärkeää, että uhrit hakevat apua mahdollisimman pian, jotta he voivat parantua. Moni uhri saattaa hävetä tilannettaan ja kokee, että hänen on vaikea kertoa siitä kenellekään. Apua on kuitenkin tarjolla, ja ammattilaiset voivat auttaa uhreita löytämään takaisin omaan voimaansa ja elämänsä hallintaan.

  Päätelmä

  Narsistit valitsevat uhrinsa tarkkaan ja suunnitelmallisesti hyödyntäen uhrien haavoittuvuuksia. Narsistit käyttävät manipulatiivisia taktiikoita, jotta uhri joutuu henkisen väkivallan kohteeksi. On tärkeää, että uhrit hakevat apua mahdollisimman pian, jotta he voivat parantua ja löytää takaisin omaan voimaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.