Miten Narsisti Kohtelee Lapsiaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #1794

  +

  Miten Narsisti Kohtelee Lapsiaan

  Narsismin tunnistaminen on tärkeää, sillä narsisti voi olla vanhempi, joka käyttää lapsiaan välineenään saavuttaakseen itseään miellyttäviä tavoitteita. Narsistiset vanhemmat voivat käyttää lapsiaan heidän valtansa ja kontrollin välineenä, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti lapsen kasvuun ja kehitykseen.

  Vanhempien kontrolli

  Narsistinen vanhempi haluaa kontrolloida lastaan kaikin mahdollisin tavoin. He hallitsevat lastensa elämää, luomalla rajoituksia ja sääntöjä, jotka perustuvat vain heidän tarpeisiinsa. He yrittävät myös saada lapsensa omaksumaan heidän omia mielipiteitään ja tapojaan, jotka eivät ole välttämättä terveitä tai hyödyllisiä lapsen kasvulle.

  Itsenäisen ajattelun välttäminen

  Narsistinen vanhempi ei halua, että lapsi kasvaa ja kehittyy itsenäisesti. He pyrkivät estämään lapsen kokemuksia, jotka voisivat johtaa itsenäiseen ajatteluun tai päätöksentekoon. Tämä johtaa lapsen kehittymisvaiheen myöhästymiseen ja aiheuttaa heikkoutta itsenäisyydelle ja vastuulle.

  Narsistin lapsen ylistäminen

  Narsistinen vanhempi haluaa saada lapsensa tuntemaan, että he ovat erityisiä ja että he ovat valaistuneempia kuin muut lapset. Tämä voi johtaa lapsen persoonallisuuden kehittymisen häiriöön, joka aiheuttaa heille ongelmia kykyjen, itsetunnon, vastuullisuuden ja empatian kehittymisessä.

  Täydellisyyden painostus

  Narsistinen vanhempi odottaa lapseltaan täydellisyyttä. Heidän täytyy olla hyvä kaikessa, jota he tekevät, ja heidän tulee olla tyytyväisiä vain, jos he voittavat muita. Tämä johtaa epäterveelliseen kilpailukäyttäytymiseen, joka on vahingollista lapsen kasvulle ja kehitykselle.

  Psyykkisissä pelissä käyttäminen

  Narsistinen vanhempi voi käyttää lapsiaan psyykkisten pelien peluussa, joilla pyritään saavuttamaan itseään miellyttäviä tavoitteita ja manipuloimaan muita ihmisiä. He saattavat käyttää lapsiaan pelotteluun, uhkailuun ja manipulointiin saavuttaakseen haluamansa asian. Tämä vaikuttaa negatiivisesti lapsen psyykkinen terveyteen ja vuorovaikutuskykyihin muiden kanssa.

  Narsistinen vanhempi ei halua kasvattaa lapsiaan terveeksi ja itsenäiseksi aikuiseksi, vaan he haluavat hyödyntää lapsiaan saavuttaakseen oman päämääränsä. Lapsi kärsii tästä, ja se voi johtaa vakaviin persoonallisuuden häiriöihin ja tunne-elämän ongelmiin.

  On tärkeää muistaa, että jos koet olevasi narsistisen vanhemman lapsi, et ole yksin. On tärkeää etsiä apua ajoissa, jotta voit käsitellä kokemuksiasi ja löytää tapoja parantaa omaa henkistä ja emotionaalista hyvinvointiasi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.