Miten Napoleonin Toiminta Johti Suomen Sotaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5537

  +

  Miten Napoleonin Toiminta Johti Suomen Sotaan

  Napoleon Bonaparte oli yksi merkittävimmistä sotapäälliköistä ja keisareista Ranskan historiassa. Hänen toiminnallaan oli suuri vaikutus Euroopan poliittiseen ja sotilaalliseen tilanteeseen, mikä johti lopulta Suomen sotaan vuonna 1808.

  Yksi Napoleonin tärkeimmistä tavoitteista oli laajentaa Ranskan valtaa ja vaikutusvaltaa Euroopassa. Hän kävi jatkuvasti sotia monia muita Euroopan valtioita vastaan pyrkien levittämään omaa vaikutusvaltaansa. Tämä aiheutti epävakautta monissa Euroopan maissa ja saattoi maat sotaan keskinäisen kilpailun vuoksi.

  Napoleonin vaikutusvalta tuntui myös Venäjällä. Napoleonin taloudellinen embargo Britanniaa vastaan oli haitallinen Venäjälle, joka oli voimakkaasti riippuvainen kauppasuhteistaan Britannian kanssa. Venäjä vastasi asettamalla omia kauppasaartojaan, jotka vaikuttivat negatiivisesti Ranskan talouteen. Tämä johti lopulta konfliktiin Venäjän ja Ranskan välillä.

  Ranskan ja Venäjän välisen sodan vuoksi Venäjä halusi myös liittoutua Britannian kanssa vastustaakseen yhdessä Ranskan vallan kasvua. Britannia vastasi tähän hyväksymällä Suomen Pohjanlahden rannikon kaupungit, jotka Venäjä voisi käyttää hyväkseen sodassa Ranskaa vastaan. Tämä päätös herätti huolta Ranskassa, joka pelkäsi Venäjän vahvistuvan entisestään.

  Napoleon päätti ottaa Suomen strategisesti tärkeät kaupungit hallintaansa ennen kuin Venäjä ehtisi käyttää niitä hyväkseen. Tämä johti Ranskan hyökkäykseen vallatakseen Suomen kaupungit ennen Venäjän mahdollista pääsyä niihin. Ranskan hyökkäys käynnisti Suomen sodan vuonna 1808.

  Tämä sota oli merkittävä tapahtuma Suomen historiassa, sillä se johti Suomen siirtymiseen Venäjän hallintaan Napoleonin tappion vuoksi. Suuren pohjoismaisen sodan päättäneessä Uudenkaupungin rauhassa Ruotsi luovutti Suomen Venäjälle. Napoleonin toiminta vaikutti siten merkittävästi Suomen historiaan ja sen siirtymiseen osaksi Venäjän keisarikuntaa.

  Loppujen lopuksi Napoleonin poliittiset ja sotilaalliset toimet Euroopassa aiheuttivat suurta epävakautta ja konflikteja monissa maissa. Suomen sota oli yksi näistä seurauksista ja sen vaikutus Suomen historiaan oli merkittävä. Napoleonin toiminta osoittaa, että yhden henkilön toimet voivat aiheuttaa ketjureaktion, jolla on laajat vaikutukset koko maailmaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.