Miten Napoleon Kuoli

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5323

  +

  Miten Napoleon Kuoli?

  Napoleon Bonaparte oli yksi historian kuuluisimmista sotapäälliköistä ja hallitsijoista, joka muutti Eurooppaa merkittävästi 1800-luvun alussa. Napoleon valtasi suuren osan Eurooppaa, mutta hänen loppunsa oli nopea ja dramaattinen. Napoleon kuoli vuonna 1821 Pyhän Helenan saarella Atlantin valtameressä, mutta kuinka hän kuoli?

  Napoleonin karkotus Pyhälle Helenalle

  Napoleonin elämässä tapahtui paljon dramaattisia käänteitä, mutta yksi kohtaloa muuttavimmista oli hänen karkotuksensa Pyhälle Helenalle. Napoleon oli jo vallan menettänyt, ja hänet karkotettiin saarelle vuonna 1815, kun Euroopan liittoutuneet sotajoukot olivat kukistaneet hänen armeijansa.

  Napoleon oli vangittuna Pyhällä Helenalla vuoteen 1821 asti. Hänen terveydentilansa heikkeni vangitsemisensa aikana, eikä hänen tilanteensa ollut parhain mahdollinen. Hän kärsi vatsavaivoista, päänsärystä ja keuhko-ongelmista. Hänen lääkärinsä, Barry O’Mearan, auttoi häntä hoidossaan.

  Napoleonin kuolinsyy

  Vaikka Napoleonin terveydentila heikkeni, kuolinsyy ei ollut selvillä. Napoleonin kuollessa ei tehty virallista kuolintodistusta, joten tarkkaa kuolinsyytä ei tiedetä. Napoleonin lääketieteelliset raportit kuitenkin osoittavat, että hän kärsi sydänkohtauksista ja vakavasta keuhko-ongelmasta.

  Napoleonin kuolema on ollut monenlaisen spekulaation kohteena viimeisten kahden vuosisadan ajan. Yksi teoria on, että Napoleon myrkytettiin. Tämä ajatus on saanut alkunsa siitä, että Napoleonin hiukset – jotka kasvoivat kuolemansa jälkeen – sisälsivät korkeita pitoisuuksia arseenia.

  Toinen teoria on, että Napoleonin keuhko-ongelmat johtuivat asbestin altistumisesta. Napoleon altistui asbestille pitkään elämänsä aikana, ja asbestin on todettu aiheuttavan keuhko-ongelmia.

  Napoleonin perinnöllisyysanalyysi

  Napoleonin kuoleman salaperäisyys on jatkunut kahden vuosisadan ajan, mutta viime aikoina häneen liittyviä salaisuuksia on yritetty selvittää tarkemmalla geneettisellä analyysillä. Vuonna 2010 joukko ranskalaisia tutkijoita tarkasteli kahta Napoleonin hiussuortuvaa, jotka häneltä oli leikattu vuonna 1805.

  Analyysi osoitti, että hiukset itsessään eivät sisältäneet myrkkyjä, mutta ne osoittivat, että Napoleon kärsi arsenikin kertymisestä kehoonsa. Tämä johtui todennäköisesti hänen altistumisestaan erilaisille arseniikkilähteille, kuten vuodevaatteiden kankaissa ja hajuvesissä.

  Päätelmä

  Vuosisatojen jälkeenkin Napoleonin kuolema on yhä salaperäinen, mutta viimeaikaiset analyysit antavat vahvasti viitteitä siitä, että hän kuoli keuhkokuumeeseen ja sydänkohtaukseen. Myrkkyteoriat eivät ole enää niin suosittuja, sillä hiusten analyysi ei osoittanut, että Napoleon olisi ollut myrkytetty kuolemaansa edeltäneinä vuosina.

  Napoleonin kuolema pysyy edelleen yhtenä historian suurista mysteereistä, ja sitä on tutkittu ja spekuloitu vuosisadan ajan. Hänen merkityksensä Euroopan historian kannalta on valtava, mutta hänen viimeiset päivänsä ovat aina jääneet salaperäisen verhon taakse.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.