Miten Naisten Ympärileikkaus Tehdään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3131

  +
  Miten Naisten Ympärileikkaus Tehdään?

  Naisten ympärileikkaus eli sukuelinten silpominen on leikkaus, jossa osa tai kaikki naisen ulkoiset sukuelimet poistetaan tai muokataan terveydellisistä, kulttuurisista tai uskonnollisista syistä. Se on erittäin vakava ihmisoikeusloukkaus ja sen harjoittaminen on kansainvälisesti tuomittu.

  Ympärileikkausprosessi

  Naisten ympärileikkaus on yleensä suoritettu terveydenhuollon ammattilaisen toimesta, mutta se voidaan tehdä myös perinteisellä tavalla ilman antiseptisiä varotoimia. Leikkauksen suorittaja asettaa leikattavan naisen selälleen, jolloin hänen jalat erotetaan toisistaan ja koukistuvat polvista. Leikkaaja aloittaa yleensä klitoriksen katkaisemisella käyttäen veistä, saksetta tai terävää esinettä.

  Klitoriksen poistaminen voi tapahtua useilla tavoilla, mikä riippuu kulttuuriperinteiden ja lääketieteellisen yhteisön suosituksista. Yksi tapa on klitoriksen kokonainen poistaminen, minkä jälkeen naisen vaginan alue suoritetaan tiukasti kiinnitetyillä langalla tai esinellä. Toisinaan klitoriksen päälle jätetään iho-alue, joka kovettuu ajan mittaan ja jättää arpia.

  Toinen yleinen menetelmä on klitoriksen osittainen poistaminen. Tässä menetelmässä leikattavan henkilön klitoriksen esiin nouseva osa poistetaan, jolloin jäljelle jäävät klitoriksen juuret.

  Lopuksi, toinen yleinen menetelmä on klitoriksen hupun poistaminen. Tässä menetelmässä klitoriksen päällä oleva iho poistetaan tai leikataan, jolloin klitorikselle pääsee helposti pääsy.

  Leikkauskomplikaatiot

  Naisten ympärileikkaus voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Infektiot, verenvuodot, tetanus ja virtsa- ja suolistovaivat ovat vain muutamia leikkauksen mahdollistavista komplikaatioista. Seksuaalinen toimintakyky voi myös vähentyä dramaattisesti, ja naisilla voi esiintyä kipua ja virtsaamisongelmia.

  Leikkaajan laillinen vastuu

  Ympärileikkaus on laitonta monissa muissa maissa, mukaan lukien Suomi. Suomessa on olemassa lakeja, jotka kieltävät naisten ympärileikkauksen. Jos ympärileikkaus on tehty Suomen rajojen ulkopuolella, leikkaaja voidaan syyttää rikoksesta Suomen kansalaisia vastaan. Lisäksi Suomessa potilaalla on oikeus ilmoittaa laittomasti käyneille henkilöille, jotka ovat osallistuneet ympärileikkausprosessiin, poliisille.

  Opastus ja tuki uhreille

  Ihmisoikeusaktivistit ovat kampanjoineet tasaisesti naisten ympärileikkauksen kieltämiseksi ja torjumiseksi. Kuitenkin, jos olet ollut uhri ympärileikkauksesta, sinun tulee tietää, että on saatavilla useita tukipalveluita ja resursseja auttamaan sinua toipumisessa ja mahdollisissa oikeusprosessissa.

  Jokaisella naisella on oikeus turvalliseen ja terveelliseen elämään, johon kuuluu vapaus valita, haluaako hän osallistua ympärileikkaukseen vai ei. On tärkeää, että naiset ymmärtävät ympärileikkausten riskit, ja että he tuntevat oikeutensa kieltäytyä prosessista ja tulla autetuksi, jos he ovat jo kärsineet ympärileikkauskomplikaatioista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.