Miten Naidaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3914

  +

  Miten Naidaan Suomessa

  Naimisiinmeno on yleensä yksi ihmisen elämän suurimmista päätöksistä. Suomessa naimisiin voi mennä kirkon tai maistraatin kautta, mutta miten käy avioliiton ylläpitäminen ja onnistunut parisuhde?

  Mitä pitää muistaa ennen avioliiton solmimista

  Ennen avioliiton solmimista on tärkeää käydä läpi tulevan puolison kanssa mm. elämänarvot, uskonto, perhe ja raha-asiat. On tärkeää, että molemmat ovat samalla sivulla ja ymmärtävät, mitä keitä odottaa yhteiseltä avioliitolta.

  Avioliiton solmiminen tuo usein mukanaan myös yhteisiä velvoitteita, kuten yhteinen asuntolaina tai auto. On hyvä olla tarkkana näiden asioiden kanssa ja sopia selkeästi, miten ne hoidetaan.

  Avioliiton ylläpitäminen ja onnistunut parisuhde

  Avioliiton ylläpitäminen ei ole aina helppoa, mutta se on tärkeää, jotta parisuhde voi toimia. Kommunikointi on avainasia onnistuneessa parisuhteessa. On tärkeää puhua avoimesti ja rehellisesti tunteista, toiveista ja tarpeista.

  Myös riitojen ratkaiseminen on tärkeää. Riitatilanne ei kannata jättää hautumaan, vaan on parempi käsitellä se heti kun se syntyy. On tärkeää kuunnella toista osapuolta ja yrittää ymmärtää hänen näkökulmaansa.

  Lisäksi on tärkeää muistaa yhteisten harrastusten ja ajanvieton merkitys. Yhteiset aktiviteetit ja harrastukset vahvistavat yhteenkuuluvuutta ja luovat yhteisiä muistoja.

  Avioliittolaki Suomessa

  Suomessa avioliitto on mahdollista solmia kirkon tai maistraatin kautta. Kirkko vihkii ensisijaisesti omia jäseniään, mutta vihkii myös muita, jos heidän ei katsota olevan esteellisiä. Maistraatissa vihkiminen taas on mahdollista kaikille.

  Avioliiton esteiden tutkinta on edellytys avioliiton solmimiselle Suomessa. Esteiden tutkinnassa selvitetään, ovatko vihittävät esteettömyksissä avioliiton solmimiseen. Esteitä voivat esimerkiksi olla voimassa oleva avioliitto tai sukulaissuhde. Esteiden tutkinta on tehtävä ennen vihkimistä.

  Johtopäätös

  Suomessa avioliittoon meneminen on suuri päätös, mutta onnistunut parisuhde vaatii myös sen ylläpitämistä. Kommunikointi, riitojen ratkaiseminen ja yhteiset aktiviteetit luovat pohjan onnelliselle avioliitolle. Avioliiton solmimisessa on tärkeää muistaa esteiden tutkinta ja selkeä sopimus yhteisistä velvoitteista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.