Miten Nähdä Selkounia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3536

  +
  Miten Nähdä Selkounia?

  Selkounet ovat unia, joita ohjataan ja hallitaan tietoisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että unien aikana tiedostetaan, että ollaan unessa ja näin ollen voidaan myös vaikuttaa unen sisältöön. Selkounet ovat olleet osa erilaisia uskontoja ja henkisiä käytäntöjä jo vuosituhansien ajan. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit saada selkounia.

  1. Unipäiväkirjan pitäminen

  Unipäiväkirjan pitäminen on yksi tapa saada selkounia. Kirjoita ylös uniasi joka aamu heti herättyäsi. Kun olet kirjoittanut unen ylös, yritä keskittyä sen keskeiseen teemaan tai elementteihin. Näin voit kehittää taitoa muistaa unia ja ymmärtää niiden sisältöä paremmin. Unipäiväkirjan pitäminen auttaa myös määrittämään, mitkä unennäöt ovat yleisiä, jolloin niitä voidaan hyödyntää selkounien aikana.

  2. Reality chekkaus

  Toinen tapa saada selkounia on kutsuttu reality chekiksi. Tarkoitus on kysyä itseltään päivän aikana, että olenko unessa vai hereillä. Tätä voi harjoitella esimerkiksi kysymällä sitä aina, kun kulkee ovesta, katsoo kelloa tai tuntee omat varpaat. Kun harjoittelee tätä tarpeeksi usein, tulee tutuksi sen tunne, joka syntyy, kun huomaa olevansa unessa.

  3. Aikatasojen tarkkailu

  Tarkkaile aikatasoja päivän aikana. Kysy itseltäsi moneenko eri paikkaan olet päivän mittaan tullut ja kohta milloin olet siellä ollut. Tämä harjoitus auttaa muistamaan aikajärjestyksen unennäköjen aikana.

  4. Meditointi ja rentoutuminen

  Medioinnin ja rentoutumisen avulla kehittyy kyky hallita mieltä unen aikana. Keskitä huomio rauhoittavaan elementtiin, kuten omaan hengitykseen tai kynttilän liekkiin. Muista hengittää rauhallisesti ja syvästi. Ajatukset tulevat ja menevät, mutta yritä keskittyä hengitykseen. Mitä vähemmän ajatukset häiritsevät rauhallisuutta, sitä helpompi on hallita unennäköjä.

  5. Mielikuvaharjoittelu

  Mielikuvaharjoittelu on yksi tapa vaikuttaa omaan unen sisältöön. Kuvittele itsesi tekemässä jotain mielekästä. Voi olla hyvä ajatus myös harjoitella erilaisia taitoja mielikuvien avulla. Jos aikoo lentää unessa, voi keskittyä siihen, miten hän kohoaa ilmaan ja tuntee tuulen puhalluksen kasvoillaan. Harjoittelu auttaa kehittämään taitoa luoda selkeitä mielikuvia, jotka auttavat hallitsemaan unen sisältöä.

  6. Positiivisten mielikuvien käyttö

  Pyri ajattelemaan positiivisia asioita, sillä se voi auttaa sinua saamaan selkounia. Koska selkounet on hallittuja unia, positiivisten mielikuvien käyttö on hyvä keino saavuttaa haluttu lopputulos. Kun ajattelet positiivisia asioita ja mielikuvia, kaikilla on parempi mieli ja keho tuntuu rennommalta.

  Vaikka selkounet ovat harvinainen ilmiö, moni voi oppia niiden hallitsemisen. Tutki, mikä tekniikka sopii sinulle parhaiten ja kokeile erilaisia menetelmiä. Muistatko aina olevasi unessa, saavutat uusia ulottuvuuksia unimaailmassa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.