Miten Nähdä Revontulia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2668

  +

  Miten Nähdä Revontulia

  Revontulet ovat uskomattoman kaunis luonnonilmiö, joka esiintyy pohjoisella pallonpuoliskolla. Vaikka Suomessa voi nähdä revontulia melko usein, ne eivät kuitenkaan näy joka ilta. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, miten voit parhaiten nähdä revontulia Suomessa.

  Milloin kannattaa etsiä revontulia?

  Revontulia voi nähdä Suomessa yleensä syksystä kevääseen, kun taivas on tarpeeksi pimeä ja selkeä. Paras aika etsiä revontulia on myöhään illalla ja yöllä, kun taivas on mahdollisimman pimeä. Revontulet eivät kuitenkaan ole aina näkyvissä, sillä vaaditaan tiettyjä olosuhteita, jotta revontulet syntyvät.

  Miten revontulet syntyvät?

  Revontulet syntyvät, kun auringon pinnalta lähtee aurinkoheittosia eli koronamassapurkauksia. Nämä hiukkaset matkaavat avaruudessa aina maapallon magneettikenttään asti. Kun hiukkaset kohtaavat maapallon magneettikentän, ne törmäävät ilmakehän kaasuihin ja synnyttävät valoa eli revontulia. Revontulet esiintyvät yleensä lähellä maapallon napoja, sillä magneettikenttä on voimakkaimmillaan juuri näiden alueiden ympärillä.

  Miten valita revontulipaikka?

  Revontulia parhaimmillaan voi nähdä kaukana kaupungeista ja muista valonlähteistä. Paras paikka etsiä revontulia on siis syrjäinen paikka, jossa ei ole liikaa valosaastetta. Kannattaa etsiä paikka, josta on hyvä näkyvyys kohti pohjoista, jossa revontulit yleensä näkyvät.

  Mitä retkeilyvarusteita revontulipaikalle kannattaa ottaa mukaan?

  Kun suunnittelet retkeä etsimään revontulia, kannatta ottaa mukaan lämmintä vaatetta, sillä iltaisin ja öisin voi olla hyvin kylmä. Kannattaa myös ottaa mukaan makuupussi ja eväitä. Retkeilyyn kannattaa varata hyvin aikaa, sillä revontulet eivät esiinny aina ja usein niiden näkeminen vaatii kärsivällisyyttä.

  Mitä kannattaa huomioida, kun lähtee etsimään revontulia?

  Kun lähtee etsimään revontulia, kannattaa huomioida seuraavat asiat:

  1. Valitse selkeä, kylmä talvi-ilta.

  2. Etsi paikka, jossa ei ole tarpeeksi valoa. Kaupunkien ulkopuoliset paikat ovat hyviä.

  3. Muista lämmin vaatetus ja hyvä varustus.

  4. Käytä silmien totuttamista valottomuuteen, jotta näet paremmin revontulet.

  5. Ole kärsivällinen ja valmis odottamaan, sillä revontulet eivät esiinny joka ilta.

  Suomessa on monia hyviä paikkoja, joissa revontulia voi nähdä, mutta kannattaa muistaa, että revontulet eivät ole aina näkyvissä. Parhaiten niitä voi nähdä syksyn ja talven aikana, ja parhaimmillaan ne ovat kaukana kaupungeista ja muista valonlähteistä. Muista ottaa mukaan lämmintä vaatetta ja hyvää retkeilyvarustusta, jotta voit olla ulkona mahdollisimman pitkään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.