Miten Myydä Rahoitusyhtiön Auto

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5688

  +
  Miten Myydä Rahoitusyhtiön Auto

  Monet suomalaiset ovat kokeneet tilanteen, jossa he ovat ostaneet ajoneuvon rahoitusyhtiön kautta ja haluavat myydä sen ennen laina-ajan päättymistä. Tässä artikkelissa käsitellään tärkeitä asioita, jotka sinun tulee huomioida hiljattain ostetun rahoitusyhtiön auton myynnissä.

  1. Tarkista auton tilanne

  Ennen kuin voit myydä ajoneuvon rahoitusyhtiön kautta, sinun tulee varmistaa, että olet maksanut kaikki pikkuostot ja korjaukset autolle. Varmista myös, että auton huoltohistoria on ajantasainen ja voit todistaa sen mahdolliselle ostajalle.

  2. Laske loppusumma

  Laskellessasi auton loppusummaa sinun tulee pyytää rahoitusyhtiöltä tarkka lainan saldo ennen myyntiä. Voit myös pyytää heitä laskemaan auton loppumaksun, joka on myytävän ajoneuvon jäljellä oleva saldo lainasta. Kun olet saanut nämä tiedot, laske yhteen autojen markkinahinta ja auton loppusumma, jotta voit määrittää oikean hinnan.

  3. Myytävän ajoneuvon kuvien ottaminen

  Nykyään ihmiset ostavat ajoneuvoja yhä useammin verkossa, joten myytävän ajoneuvon kuvien ottaminen on erittäin tärkeää. Ota kuvia autosta eri puolilta niin, että ostaja saa selkeän käsityksen sen kunnosta. Myös sisätiloista kannattaa ottaa kuva.

  4. Mainosta autoa oikeilla alustoilla

  Varmista, että käytät oikeita myyntialustoja ajoneuvon myynnissä. Suomessa auton myyntiin sopivia alustoja ovat esimerkiksi Autotalli, Autotie, Nettiauto ja Tori.fi.

  5. Tee sopimus ostajan kanssa

  Kun olet löytänyt sopivan ostajan ja olet molemmat päättäneet kaupoista, sinun tulee varmistaa, että sopimus on laadittu oikein. Sopimuksessa tulee olla selvitetty ajoneuvon kunto, myyntihinta, myyjän ja ostajan nimet, osoitteet ja henkilötunnukset, kaupan ehdot ja koeajo-oikeus.

  6. Varastomaksut ja rekisteröinti

  Jos myyt auton ennen laina-aikaa loppumista, on sinun maksettava varastointimaksut rahoitusyhtiölle auton myynnin ajaksi. Muista myös siirtää ajoneuvon omistusoikeus kaupanteon jälkeen ostajalle, jotta vältyt lisäkustannuksilta.

  Yhteenveto

  Myit sitten ajoneuvon rahoitusyhtiön kautta tai et, on tärkeää huomioida edellä mainitut asiat, kun aiot myydä autosi. Muista, että huolelliset valmistelut ja korrektisti laadittu kauppasopimus varmistavat onnistuneen kaupan. Joissakin tapauksissa voit myydä auton suoraan rahoitusyhtiön kautta, jos tilanne niin edellyttää. Tärkeintä on löytää tapa, joka toimii sinulle parhaiten.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.