Miten Muuttaa Omilleen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4911

  +
  Miten Muuttaa Omilleen: Opas Suomalaisille

  Muutto omaan asuntoon on monelle suuri askel elämässä. Se tarkoittaa sitä, että ennen pitkää tulet saamaan tilaisuuden päättää asioista omassa kodissasi kokonaan itse. Tässä artikkelissa annamme sinulle muutamia vinkkejä siitä, miten muuttaa omilleen Suomessa.

  Hanki tarvittavat varat

  Ensimäinen askel on selvittää, onko sinulla tarpeeksi rahaa muuttaaksesi omaan asuntoon. Jos sinulla ei ole säästöjä, harkitse lainan ottamista pankista tai muulta luottolaitokselta. Sinun on myös syytä suunnitella taloutesi huolella ja varmistua, että pystyt maksamaan asumiseen liittyvät kulut, kuten vuokran ja laskut.

  Etsi asunto

  Kun tiedät, että sinulla on tarpeeksi varoja muuttaaksesi omaan asuntoon, ala etsiä sopivaa asuntoa. Voit käyttää avuksesi verkkoportaaleja, jotka listoittavat asuntoja kuten Oikotie ja etuovi.com. Voit myös kysellä ystäviltäsi ja perheeltäsi, sillä he voivat tietää hyviä asuntoja, joita ei ole listattu verkossa.

  Siksi onkin hyvä kysyä heidän mielipidettään ja apua vaikkapa asunnon etsinnässä.

  Suunnittele budjetti

  Siirryttäessä omaan asuntoon ilman, että olet asunut yksin aiemmin, muutoksia voi olla huomattavasti enemmän kuin ajattelet tai arvaatkaan. Esimerkiksi ruoanlaiton kustannukset, peseytymiseen liittyvät menot sekä erilaisten huonekalujen hankkiminen ovat edessä. Suunnittele siis budjetti huolella, jotta saat tarvittavat sekä halutut asiat hoidettua.

  Hanki vakuutukset

  Asuessaan omassa asunnossa on tärkeää ottaa aina vakuutukset. Jos sattuu tulipalo, vesivahinko tai vaikkapa murto, ovat kodin vakuutukset välttämättömyys. Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat sopivan vakuutuksen ensiasunnon ostajille, ja monesti sopivan vakuutuksen valitseminen onkin tärkeimpiä asiat.

  Huolehdi taloyhtiön asiat

  Omistamassasi asunnossa tulee ylläpito- ja huoltokustannukset useimmiten itse maksettavaksi. Tärkeintä on pitää huoli erilaisista asumiseen liittyvät kustannukset. Huolto ja ylläpito pitäisikin hoita alla vaikka sopa.

  Yhteenveto

  Muutto omaan asuntoon on suuri askel elämässä, mutta se on myös jännittävä ja upea kokemus. Muista vain olla varovainen ja huolellinen, ja suunnitella taloutesi huolella, niin kaikki tulee varmasti sujumaan hyvin. Äläkä unohda nauttia uudesta alusta elämässäsi, sillä se on sinulle nyt täysin mahdollista!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.