Miten Mustikat Pakastetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #6222

  +

  Miten Mustikat Pakastetaan?

  Mustikat ovat suomalaisten suosima herkku, joka löytyy helposti metsistä ja soilta. Kesä ja syksy ovat parasta aikaa poimia mustikat talteen tulevaan talveen. Yksi tapa varastoida mustikat on pakastaa ne. Tässä artikkelissa kerron sinulle, miten mustikat pakastetaan oikeaoppisesti.

  Valmistelu

  Ennen pakastamista, mustikat on ensin puhdistettava huolellisesti. Pese marjat mahdollisimman pian poimimisen jälkeen kylmässä vedessä. Mustikat ovat herkkiä, joten älä käytä liikaa voimaa niiden pesemisessä. Kuivaa marjat varovasti talouspaperilla. Voit myös jättää marjat kuivumaan esimerkiksi puhtaan pyyhkeen päälle.

  Pakastaminen

  Pakkaa mustikat riittävän pieneen pakkaukseen tai astiaan. Mitä pienempi astia, sitä nopeammin marjat pakastuvat. Astian olisi hyvä olla ilmatiivis, sillä ilman pääsy marjojen sisään pidentää niiden säilymistä. Käytä ainoastaan elintarvikkeille tarkoitettua pakkausmateriaalia.

  Tärkeintä mustikoiden pakastamisessa on niiden nopea jäähdyttäminen. Tähän tarkoitukseen sopivat esimerkiksi pakastuspusseihin pakatut mustikat, jotka laitetaan suoraan pakastimeen. Voit myös pakastaa marjat yksittäin levittämällä ne tasaisesti pakastusastialle tai -levylle.

  Säilytys

  Säilytä mustikat pakastimessa -18°C tai kylmemmässä. Pakastetut mustikat säilyvät hyvin noin vuoden ajan, mutta tuoreina ne ovat tietysti parhaimmillaan. Pakastettuja marjoja on hyvä sulattaa pikkuhiljaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Mustikat kannattaa sulattaa sellaisessa määrin, kuin niitä tarvitset. Sulaneita marjoja ei kannata pakastaa uudelleen, sillä niiden rakenne muuttuu helposti haurkaaksi ja mehu irtoaa helposti.

  Johtopäätös

  Mustikoiden pakastaminen on helppoa ja hyödyllistä. Pakastetut mustikat säilyvät hyvin ja niitä voit hyödyntää leivonnassa, ravintoöljyissä tai sellaisenaan vaikkapa puuron päällä. Huomatessasi seuraavan kerran mustikkapuskasi, kerää ne talteen ja pakasta talvivarastoa varten. Pakastetut mustikat ovat loistava valinta silloin kun kaikki herkulliset tuoreet marjat on jo kerätty ja syöty.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.