Miten Mustelman Saa Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5377

  +
  Miten Mustelman Saa Pois: Helppoa Kotihoitoa

  Jokainen meistä on joskus saanut mustelman, joka on usein kirjava merkki siitä, että olemme vahingoittaneet itseämme. Vaikka mustelmat ovat yleensä vaarattomia ja häviävät itsestään ajan myötä, ne voivat olla kivuliaita ja hankalia, erityisesti kasvoilla. Onneksi on olemassa useita kotihoitokeinoja, jotka voivat nopeuttaa mustelman paranemista ja vähentää kipua ja turvotusta. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia helppoja tapoja hoitaa mustelmaa kotona.

  Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että mustelma syntyy, kun verisuonet iho- tai kudostason alla vaurioituvat. Veren vuotuessa vauriokohtaan, se aiheuttaa kipua, turvotusta ja mustelman värin. Kun mustelma on syntynyt, kylmähoito on yksi parhaista keinoista vähentää turvotusta ja kipua. Kylmähoito supistaa verisuonia ja vähentää verenvuotoa. Voit käyttää esimerkiksi jäistä pakkausta, kylmägeeliä tai laittaa seuraavaa kotihoitokeinoa käytännössä.

  Kierte raikasta persiljaa

  Persilja on tehokas keino vähentää mustelman ulkonäköä ja nopeuttaa paranemista. Persiljan lehdet sisältävät runsaasti antioksidantteja ja flavonoideja, jotka auttavat vähentämään turvotusta. Voit käyttää persiljaa paikallisesti laittamalla tuoreita lehtiä kipeän alueen päälle ja kiertämällä raikasta kangasta niiden päälle. Anna kangakierukan olla paikoillaan noin 30 minuuttia, jonka jälkeen voit poistaa lehdet.

  Arnica-voide

  Arnica-voide on vielä yksi keino, joka voi käyttää mustelman hoitoon kotona. Tämä voide sisältää arnica-kasvin valmisteita, jotka auttavat vähentämään kipua ja turvotusta. Voit levittää arnika-voidetta mustelmaan 2-3 kertaa päivässä, joka auttaa parantamaan mustelmaa nopeammin.

  Kamomilla

  Kamomillatee voi toimia myös yhtenä hoitokeinona mustelman hoitamiseen. Kamomilla on erinomainen tulehdusta ja kipua lievittävä vaikutus, ja se auttaa myös rentouttamaan lihaksia. Voit keittää kamomillaa teeksi ja jatkaa käyttöä jäähdyttävänä haudona tekemällä teepussit ja laittamalla ne kipeän alueen päälle 15-30 minuutin ajaksi.

  Vitamiinit ja ravinto

  Joitakin vitamiineja ja ravintoaineita voi käyttää myös mustelman parantamiseen ja ehkäisemiseen. C-vitamiinilla on tärkeä rooli haavan paranemisessa ja se auttaa kehoa tuottamaan kollageenia, joka auttaa vaurioitunutta ihoa paranemaan. Voit syödä C-vitamiinipitoisia ruokia, kuten paprikaa, citrusmarjoja, tomaatteja ja parsakaalia. Myös K-vitamiini voi auttaa mustelman paranemisessa. K-vitamiini auttaa kehoa hajottamaan veren hyytymiä ja vähentää mustelman värin voimakkuutta. K-vitamiinia löytyy runsaasti esimerkiksi pinaatista, lehtikaalista, parsakaalista ja kurkumasta.

  Lopuksi, jos mustelma ei parane muutaman päivän kuluessa, on hyvä ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. He voivat määrittää mustelman vakavuuden ja hoitaa tarvittaessa kuntoutumista.

  Yhteenveto

  Mustelmat ovat yleisiä, mutta häiritseviä ja usein kivuliaita. Onneksi on olemassa muutama helppo kotihoitokeino, jotka auttavat vähentämään turvotusta, kipua ja mustelman värin voimakkuutta. Muutamia keinoja ovat kylmähoito, persiljan käyttö, arnica-voide, kamomilla-teehuuhtelu, C- ja K-vitamiinin ruokavalio sekä tarvittaessa yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen. Muutaman päivän huolellisesti hoidettuna mustelmat voivat paranemisenohjaista päivittäistä elämää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.