Miten Monta Päivää On Jouluun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5222

  +

  Miten Monta Päivää On Jouluun?

  Joulu on yksi Suomen merkittävimmistä juhlapäivistä. Jouluviikko alkaa kuitenkin jo ennen jouluaattoa, joten moni saattaa miettiä, miten monta päivää on jouluun ja milloin on aika aloittaa joulun odottaminen.

  Joulu sijoittuu aina 24. – 26. joulukuuta väliselle ajalle. Suomessa jouluaatto on kuitenkin koko kansallisesti vietetty juhlapäivä ja sitä juhlitaan 24. joulukuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että jouluun on enää muutama päivä jäljellä.

  Joulukuun 1. päivästä jouluaattoon on yhteensä 24 päivää. Tämä aika kuluu nopeasti, ja usein moni aloittaa jouluvalmistelut jo marraskuun puolella.

  Joulukuun ensimmäisten päivien aikana voi kuitenkin rauhassa nauttia adventin tunnelmasta. Adventti on neljännen sunnuntain ympärille rakentuva kirkkovuoden aika, jolloin aletaan valmistautumaan joulun juhlaan. Adventtikynttilät sytytetään joka sunnuntai, ja joulukuun 24. päivä on neljännen adventtisunnuntain lisäksi jouluaatto.

  Joulun odotus alkaa Suomessa yleensä marraskuun lopussa kaupunkien ja kylien joulunavauksilla. Tällöin joulukuun alussa alkaa myös kauppojen joulusesonki – kaupoissa on myytävänä jouluherkkuja, -koristeita ja -lahjoja.

  Joulun odotus on monissa perheissä myös adventtikalentereiden luukkujen avaamista ja joulukoristeiden ripustamista. Koteja koristellaan kynttilöillä, joulukoristeilla ja kuusella, joka tuodaan sisälle usein vasta pari päivää ennen joulua.

  Jouluaatto itsessään on monille perheille hyvin perinteikäs juhla. Monessa kodissa aloitetaan päivä joulusaunalla juhlapukki kyläilee aaton aikana sekä syödään jouluruokia ja lahjoja avataan perheen kesken. Moni käy päivän aikana myös joulukirkossa tai muistaa läheisiään sytyttämällä kynttilän haudoille.

  Vaikka jouluaattoon onkin enää muutama päivä aikaa, kannattaa kuitenkin muistaa, että joulun tunnelmasta voi nauttia vielä joulun jälkeenkin. Joulunalusviikot ja talviset pakkaspäivät ovat ihanteellisia aikoja rauhoittua ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa – ja nauttia vaikkapa joulutortuista vielä uudenvuodenaattona.

  Yhteenvetona voidaankin todeta, että jouluun on enää muutama päivä jäljellä, mutta joulun odotuksesta voi nauttia koko joulukuun ja joulun tunnelmasta vielä pitkään joulun jälkeenkin. Antoisia joulunalusviikkoja kaikille suomalaisille!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.