Miten Mitataan Lahkeen Pituus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #1880

  +

  Miten mitataan lahkeen pituus?

  Lahkeen pituuden mittaaminen on tärkeää, kun valitset sopivaa housumallia ja -kokoa. Suomessa on erilaisia mittayksikköjä, mutta yleisesti käytössä oleva mittayksikkö on senttimetri. Lahkeen pituus mitataan vyötärönauhan alareunasta jalan sisäpinnalle.

  Tässä on käytännöllinen ja helposti seurattava ohje, miten lahkeen pituus mitataan oikein:

  1. Aloita mittaaminen asettamalla housut tasaiselle alustalle ja tasoittamalla ne huolellisesti.
  2. Etsi housujen sisäsauma, joka kulkee lahkeen sisäreunaa pitkin. Tämä sauma on housujen olennainen osa, jota käytetään lahkeen mittaukseen.
  3. Mittaa houkujen sisäsauman pituus vyötärönauhan alareunasta lahkeen alareunaan asti.

  Voit mitata lahkeen pituuden itse, mutta yleensä on helpompaa pyytää toista henkilöä auttamaan. Toisen henkilön avulla voit varmistaa, että olet tehnyt mittauksen oikein. Kun olet mitannut lahkeen pituuden, voit käyttää mittaa tai viivainta varmistaaksesi, että olet saanut tarkan mittaustuloksen.

  Eri housumallit ja -merkit saattavat poiketa pituudeltaan, joten tarkista aina valmistajan mittataulukko ennen ostopäätöstä. Mittataulukossa kerrotaan myös esimerkiksi lahkeen leveydestä, josta on apua oikean kokoisten housujen valinnassa.

  Lahkeen pituutta on tärkeä tarkkailla myös silloin, kun olet teettämässä mittatilaushousuja. Mittatilaustoimistot ottavat yleensä henkilökohtaisen mittauksen ja suosittelevat sopivaa lahkeen pituutta.

  Lahkeen pituuden mittaa muuten myös suutareiden ammattikunta. Suutarit voivat lyhentää liian pitkät lahkeet sopivan mittaisiksi tai tehdä lahkeisiin tarvittavat korjaukset.

  Joten käyt nyt rohkeasti mittaamaan lahkeen pituutesi ja hankkimaan sopivat housut!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.