Miten Mitataan Kuppikoko

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5989

  +

  Miten mitataan kuppikoko?

  Kuppikoko on yksi oleellisimmista asioista, joita tulee harkita rintaliiviensovituskäynnillä. Kyseessä on siis koolle, joka määräytyy pupin ympäryksen ja rinnan ympärysmitan avulla. Moni ihminen miettii, miten kuppikoko mitataan, joten tässä artikkelissa käydään läpi lyhyesti, miten se tapahtuu.

  Ensin kannattaa mitata rinnan ympärysmitta. Tämä tehdään rinnan päältä kierten mittaamalla, mutta ilman että mitta on kovin tiukalla. Sen tulee olla riittävän napakka, muttei kuitenkaan kiristävä. Ympärysmitta kannattaa ottaa samoista kohdista sekä edestä että takaa, jotta siitä saa tarkemman kuvan.

  Rinnan ympärysmitan ohella pitää mitata kupin syvyys. Tämä täytyy tehdä rintojen suurimmasta kohdasta niin, että mittaus lähtee kainalkaaresta ja päättyy suoraan nännien yläpuolelle. Mittauksen aikana kannattaa pitää mitta vaakasuorassa, jotta se menee juuri suurimman kohdan yli.

  Kun rinnan ympärysmitan ja kupin syvyyden mittaaminen on suoritettu, voi käyttää mittaustuloksia kuppikoon laskemiseen. Tämä tehdään siten, että rinnan ympärysmitta otetaan ja vähennetään siitä kuppikoon syvyys. Esimerkiksi, jos rinnan ympärysmitta on 90 senttimetriä ja kupin syvyys on 25 senttimetriä, tulee kuppikooksi 65 senttimetriä.

  Seuraavaksi tämä mitattu kuppikokomitta katsotaan mittausohjeen taulukosta, jotta oikea kuppikoko löytyy. Taulukot voivat vaihdella eri ablettiliivimerkeillä, mutta yhteistä niille on, että ne ovat luotettavia ja hyödyllisiä apuvälineitä. Esimerkiksi, jos mitattu kuppikokomitta olisi 65 senttimetriä, kuppikooksi tulisi B.

  On syytä muistaa, että oikean rintaliivikoon löytäminen voi vaatia hieman kokeilua ja virheiden tekemistä. Jokaisen keho on ainutlaatuinen ja rintaliivit voivat istua eri tavalla eri ihmisillä. Niinpä on hyvä sovittaa erilaisia kokoja ja merkkejä, jotta löytää parhaiten juuri omaan kehoonsa sopivat rintaliivit.

  Lopuksi, on hyvä pitää mielessä, että vaikka pupin koko ei määritellä kenellekään keskiluokkaana, se on silti tärkeä seikka rintaliivejä valitessa. Oikean kokoiset ja hyvin istuvat rintaliivit voivat tuoda lisämukavuutta ja -itsevarmuutta, joten kannattaa panostaa sopivien rintaliivien löytämiseen ja pitää kuppikoko ajan tasalla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.