Miten Minusta Tuli Minä Yle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2442

  +
  Miten Minusta Tuli Minä – tarina identiteetistä ja sen löytämisestä

  Identiteetin löytäminen on matka, joka alkaa hetkestä, kun aloitamme tietoisesti pohtimaan itseämme ja paikkaamme maailmassa. Se voi johtaa itsetuntemukseen ja sisäiseen rauhaan, tai se voi olla haastava prosessi, joka sattuu ja aiheuttaa päättämättömyyttä.

  Kasvaminen Suomessa tuo omat haasteensa identiteetinmuodostukseen. Etenkin ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajat ovat kasvokkain valtavien kulttuurierojen kanssa, joiden keskellä on helppo eksyä ja kadottaa oman itsensä. Oman identiteetin löytäminen voi auttaa selviytymään haastavissa tilanteissa, kuten kulttuurien välisessä kohtaamisessa, kielitaidon oppimisessa tai koti-ikävän tunteessa.

  Identiteetti ei kuitenkaan kehity yhdessä yössä tai yrittämällä liikaa. Se on prosessi, joka edellyttää avointa mieltä ja valmiutta oppia uutta itsestään ja ympäröivästä maailmasta. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit aloittaa matkan kohti oman identiteettisi löytämistä.

  1. Hyväksy, kuka olet

  Identiteetinmuodostus alkaa itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on. Identiteetti on usein monimutkainen kokonaisuus, joka muodostuu erilaisista vaikutteista, kuten perheestä, ystävistä, koulutuksesta, harrastuksista ja kulttuurista. Hyväksyntä on avainasemassa oman identiteetin löytämisessä. Sen sijaan, että pyrkisi muuttamaan itseään, on tärkeää arvostaa omaa ainutlaatuisuuttaan.

  2. Tutki juuriasi

  Et voi ymmärtää, kuka olet, jos et ymmärrä, mistä olet tullut. Oman taustan ja kulttuurin oppiminen on tärkeä osa identiteetinmuodostusta. Tutki perhettäsi, sukututkimusta tai vaikkapa kotimaasi historiaa. Tämä auttaa ymmärtämään juuriasi ja omaksumaan oman kulttuurisi rikkauksia.

  3. Ole avoin uudelle

  Vieraiden ja erilaisten ihmisten kohtaaminen voi auttaa näkemään asiat uudella tavalla. Suomessa on paljon mahdollisuuksia tutustua eri kulttuureihin harrastusten, yhdistysten tai vapaaehtoistyön kautta. Uuden oppiminen voi auttaa kehittämään uusia kiinnostuksen kohteita ja vahvistamaan uskoa omiin kykyihin.

  4. Löydä oma tapasi ilmaista itseäsi

  Identiteetinmuodostus ei ole pelkästään menneisyyden tai kulttuurin tutkimista. Se on myös tapa ilmaista itseään nykyhetkessä. Tutki, mikä sinulle tuottaa iloa, löydä omat vahvuutesi ja löydä tapasi ilmaista itseäsi parhaiten. Mielihyvä ja itsetunto vahvistuvat, kun oppii tuntemaan itsensä paremmin.

  5. Hyväilee muutosta

  Identiteetti ei ole ikuinen asia. Se voi muuttua elämän kohdatessa haasteita tai uusia kokemuksia. Muutos voi tuntua hämmentävältä, mutta siihen kannattaa suhtautua avoimesti, sillä se voi johtaa uusien mahdollisuuksien löytämiseen.

  On tärkeää muistaa, että identiteettiä ei tarvitse löytää yksin. Joskus avun pyytäminen on rohkein teko. Suomessa on tarjolla monipuolisesti erilaisia tukipalveluita ja neuvontaa, jotka voivat auttaa henkilökohtaisen kasvun tiellä.

  Identiteetin muodostusta ei ole mahdollista pakottaa. Se vaatii aikaa, rohkeutta ja avoimuutta. Matka on ensisijaisesti oma. Se on myös lahja meille, jonka avulla löydämme oman paikkamme maailmassa ja sen vain me voimme määritellä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.