Miten Metsiä Voidaan Hyödyntää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4407

  +

  Miten Metsiä Voidaan Hyödyntää Suomessa?

  Suomen metsät ovat yksi tärkeimmistä luonnonvaroistamme, ja ne tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia monipuoliseen hyödyntämiseen. Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia tapoja, joilla metsiä voidaan hyödyntää Suomessa.

  Metsänhoito ja -kasvatus

  Suomessa on noin 23 miljoonaa hehtaaria metsää, ja niistä noin 68 % on talousmetsiä. Talousmetsien hoito ja kasvatus onkin yksi merkittävä tapa hyödyntää metsiä. Metsän kasvatuspyrkimyksiä ovat esimerkiksi metsien kestävä käyttö, hakkuiden järkevä toteutus ja taimikonhoito.

  Metsien kestävä käyttö tarkoittaa, että metsiä käytetään niin, että tulevat sukupolvetkin voivat hyötyä niistä. Tämä edellyttää esimerkiksi metsien monimuotoisuuden säilyttämistä, riittävän kasvillisuuden jättämistä hakkuualoille ja maaperän huolellista käsittelyä.

  Metsien hakkuiden järkevä toteutus puolestaan tarkoittaa hakkuualueiden suunnittelua ja toteutusta siten, että metsän kasvuun ei aiheuteta liikaa haittaa. Tämä auttaa säilyttämään metsien monimuotoisuuden, kasvattamaan metsän arvoa ja parantamaan puuston terveyttä.

  Taimikonhoito taas on metsänuudistamismenetelmä, joka mahdollistaa metsien uudistamisen. Tällöin metsään istutetaan tai kylvetään uusia puita käytettyjen tilalle. Tämä edesauttaa metsän kasvua ja varmistaa, että metsästä saadaan jatkossa mahdollisimman monipuolinen ja hyödyllinen.

  Metsästys ja kalastus

  Metsissä liikkuminen ja eläimiin tutustuminen on yksi suosituimmista harrastuksista Suomessa. Metsästyksellä ja kalastuksella on pitkät perinteet Suomen luonnossa, ja ne tarjoavatkin mielenkiintoisia mahdollisuuksia metsässä liikkumiseen sekä eläimiin tutustumiseen.

  Metsästys on Suomessa tärkeä harrastus, ja se on yksi vanhimmista keinoista hankkia ravintoa. Suomen metsissä on runsaasti erilaisia riistalajeja, joita voi pyytää saaliiksi. Monet harrastavat metsästystä sekä harrastuksena että ruoanlähde näkökulmasta, ja se onkin yksi suosituimmista tavoista hyödyntää Suomen metsiä.

  Kalastus on myös tärkeä aktiivisuus Suomen metsissä. Maalla on noin 188 000 järvialuetta, ja lisäksi metsiin kätkeytyy useita virtavesiä. Kalastusmahdollisuuksia on siis lukuisia, ja Suomen metsissä asuu myös useita kalalajeja, joita voi pyytää. Kalastuksella on Suomessa pitkät perinteet, ja se on edelleen suosittu tapa hyödyntää metsiä.

  Sienestys ja marjastus

  Sienestys ja marjastus ovat suosittuja aktiviteetteja Suomen metsissä. Suomalaiset sienestävät yleisesti ottaen sateisen kesän jälkeen, ja marjoja kerätään yleensä kesäkuun alusta syyskuun loppuun.

  Suomen metsissä kasvaa eri vuodenaikoina suuri määrä erilaisia sieniä ja marjoja. Siksi sienestys ja marjastus ovatkin merkittävä tapa hyödyntää metsiä, ja ne ovat suosittuja harrastuksia, joita voi harrastaa yksin tai yhdessä perheen kanssa.

  Metsäturismi

  Metsäturismi on kasvava matkailumuoto, joka takaa mielenkiintoisen ja rentouttavan elämyksen suomalaisissa metsissä. Suomen metsissä vierailee vuosittain tuhansia metsäturisteja, jotka nauttivat metsän rauhasta, luonnon kauneudesta, hiljaisuudesta ja raikkaasta ilmasta.

  Metsäturismi tarjoaa Suomen metsistä upeita elämyksiä ja mahdollisuuksia tutustua Suomen luonnon monimuotoisuuteen. Tämä on merkittävä tapa hyödyntää Suomen metsiä ja luoda työpaikkoja ja elinkeinoa.

  Johtopäätös

  Metsät ovat yksi Suomen merkittävimmistä luonnonvaroista, ja ne tarjoavat monia mahdollisuuksia hyödyntämiseen. Tässä artikkelissa olemme tarkastelleet erilaisia tapoja, joilla metsiä voidaan hyödyntää Suomessa, kuten metsänhoito, metsästys, kalastus, sienestys, marjastus ja metsäturismi. Yhtä kaikki, tärkeintä on kuitenkin metsän kestävä käyttö, jotta tulevat sukupolvet voivat nauttia Suomen metsien tarjoamista mahdollisuuksista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.