Miten Metrossa Maksetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2596

  +
  Miten metrossa maksetaan?

  Metrolla matkustaminen on helppoa ja kätevää, mutta monia saattaa askarruttaa se, miten metrossa maksetaan. Tässä artikkelissa käymme läpi eri maksutavat ja miten ne toimivat.

  HSL-mobiilisovellus

  HSL-mobiilisovellus on yksi kätevimmistä tavoista maksaa metro-, bussi- ja ratikkamatkoja Helsingissä. Sovelluksen avulla voi ostaa kertalippuja, vuorokausilippuja ja kausilippuja. HSL-mobiilisovelluksen käyttöönotto on helppoa, ja se toimii sekä Android- että iPhone-puhelimissa. Sovellus latautuu puhelimeen veloituksetta, ja maksaminen onnistuu suoraan puhelimen näytöltä.

  Matkakortti

  Matkakortti on yksi yleisimmistä tavoista maksaa metromatkoja. Matkakortti on edullinen, ja kortin lataus onnistuu helposti esimerkiksi R-kioskeilla, juna-asemilla tai HSL:n asiakaspalvelupisteissä. Matkakortti ladataan rahaa, ja kortilla voi maksaa sekä kertamaksut että kausiliput. Matkakortin käyttö on kätevää, ja kortti on pienikokoinen ja kevyt säilyttää esimerkiksi lompakossa.

  Kertalippu

  Kertalippu on yksittäinen lippu, jolla voi matkustaa metrossa yhden kerran. Kertalipun voi ostaa esimerkiksi metroaseman lipunmyynnistä, R-kioskeista tai HSL-mobiilisovelluksen kautta. Kertalipun hinta on korkeampi kuin matkakortin kautta ostetun lipun hinta, mutta kertalippu on hyvä vaihtoehto silloin, kun matkustaa harvoin.

  Vuorokausilippu

  Vuorokausilippu on kätevä vaihtoehto silloin, kun matkustaa Helsingissä yhden päivän aikana useaan otteeseen. Vuorokausilipun voi ostaa esimerkiksi metroaseman lipunmyynnistä tai HSL-mobiilisovelluksen kautta. Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia ostohetkestä, ja sen hinta on edullisempi kuin kertalipun hinta, kun matkustaa useamman kerran päivässä.

  Kausilippu

  Kausilippu on kätevä vaihtoehto silloin, kun matkustaa metrolla usein. Kausilippu ostetaan matkakortille, ja sen hinta riippuu matkan pituudesta ja voimassaolon kestosta. Kausilippu on voimassa tietyn ajan, esimerkiksi kuukauden tai vuoden, ja sen käyttö voi olla edullisempaa kuin kertalippujen ostaminen erikseen.

  Yhteenveto

  Metrossa matkustaminen on helppoa ja vaivatonta, ja maksutapojen valikoima on laaja. HSL-mobiilisovellus, matkakortti ja erilaiset liput ovat käteviä vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Maksaminen on sujuvaa, kunhan muistaa ladata kortin tai sovelluksen riittävän ajoissa ennen matkaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.