Miten Mennä Naimisiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3837

  +

  Miten mennä naimisiin – vinkkejä Suomessa asuville

  Hääpäivä on yksi elämän tärkeimmistä päivistä ja monille merkittävä tapahtuma, johon liittyy monia perinteitä ja odotuksia. Suomessa avioliittoon vihkiminen onnistuu suhteellisen helposti ja nopeasti, mutta silti häät vaativat paljon suunnittelua ja huolellista harkintaa. Tämä artikkeli tarjoaa vinkkejä siihen, miten mennä naimisiin Suomessa.

  1. Harkitse tarkkaan, mitä haluat

  Ennen kuin aloitat suunnittelun, on tärkeää pohtia, miksi haluat mennä naimisiin ja millaiset häät haluat järjestää. Haluatko pienet kutsut sukulaisille ja ystäville vai suuret juhlat kaikille tutuille? Haluatko ulkona pidettäviä häitä vai sisäjuhlat? Minkälaista musiikkia haluat juhliin? Millaista ruokaa haluat tarjota?

  Kirjoita lista tärkeimmistä asioista, joita haluat häiden osalta täyttävän, ja mieti, mitkä elementit ovat sinulle kaikkein tärkeimmät. Kun tiedät, mitä haluat, sinun on helpompi aloittaa suunnittelu.

  2. Selvitä, minkälaisia häitä voit pitää

  Suomessa on kaksi tapaa vihkiä avioliittoon: joko kirkollisesti tai siviilisti. Kirkolliset häät pidetään evankelis-luterilaisessa kirkossa. Siviilivihkiminen voidaan pitää kunnanvirastossa tai muussa virallisessa tilassa. Kirkolliseen vihkimiseen tarvitaan jäsenyys Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa tai rekisteröity kuntalaisuus. Siviilivihkimiseen ja häiden järjestämiseen vaaditaan aina kunnan lupa.

  3. Tee suunnitelma ja budjetti

  Hääpäivän suunnittelu voi olla haastavaa, varsinkin jos sinulla on paljon asioita mielessäsi. Aloita suunnitteleminen noudattamalla seuraavaa järjestystä: päivämäärä, paikka, budjetti, vieraat, musiikki, tarjoilu ja koristelu. Tee kaikki mahdollisimman aikaisin, koska halutuimmat paikat ja palveluntarjoajat varataan nopeasti.

  Budjetti on yksi tärkeimmistä tekijöistä häiden suunnittelussa. Kun olet määritellyt budjettisi, pystyt helpommin pitämään kulut kurissa. Muista kuitenkin varata ylimääräistä rahaa yllättäviä kuluja varten.

  4. Juhlapaikan valinta

  Häiden juhlapaikan valinta riippuu paljolti budjetistasi ja siitä, kuinka suuret häät haluat. Suomi tarjoaa monenlaisia paikkoja juhlien järjestämiseen, kuten kartanoita, maalaistaloja, hotelleja ja puistoja.

  Mieti myös paikan sijaintia. Jos vieraitasi tulee eri puolilta Suomea, on hyvä valita juhlapaikka keskellä maata. Jos taas sinulla on kutsuvieraina vain lähisukulaisia ja ystäviä, voit valita juhlapaikan lähemmäs kotiasi.

  5. Vierailijat

  Hääpäivä on yleensä kaikista tärkein päivä myös vierailijoille, joten sinun tulee pohtia, kuka on kutsuttava ja miten kutsut luodaan. Päätä, haluatko kutsua kaikki sukulaiset ja ystävät vai vain raati. Luettelo kävijöistä on tärkeä, koska se vaikuttaa budjettiisi ja paikan valintaasi.

  6. Vihkimisjuhla ja seremonia

  Vihkiminen on yksi romanttisimmista hetkistä häissä. Vihkimispaikka voi olla hienolla ja yksinkertaisella tavalla koristelu tai sen voi olla ylellinen. Vihkiminen voi olla lyhyt ja yksinkertainen tai on myös mahdollista tehdä pitkiä ja perinteisiä vihki seremonioita. Suunnittelemalla huolellisesti voit yhdistää kaikki toiveesi ja unelmat juuri sellaisiksi häiksi, joita toivot.

  7. Tarjoilu ja musiikki

  Häissä tarjoilu ja musiikki ovat usein kaikkein tärkeimpiä asioita vieraille. Voit valita tarjoilusta yömyöhään, käytä illallisella tai tarjoa vain juhlan välipalat. Musiikki valinta on myös hyvin tärkeä. Voit selvittää suosikkit bändisi, välittäjän livenä tai voit luoda soittolistaa.

  Päätelmä

  Hääpäivä on elämän yksi tärkeimmistä päivistä. Kannattaa siis antaa sille tarpeeksi aikaa suunnittelussa ja harkinnassa. Päättämällä juhlan juuri omien toiveidesi ja unelmiesi mukaisesti voit luoda itsellesi ja vieraillesi ikimuistoisen päivän. Huolellinen suunnittelu ja ennakkotyö tekevät hääpäivästäsi täydellisen. Hyvää onnea ja menestystä kaikille morsiamille ja sulhasille, jotka aikovat mennä naimisiin Suomessa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.