Miten Menettää Ääni Nopeasti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2173

  +

  Miten menettää ääni nopeasti?

  Kuinka usein olemme toivoneet, että voisimme menettää äänemme, kun olemme kärsineet kurkkukivusta tai flunssasta? Valitettavasti äänen menettäminen ei yleensä ole mukava kokemus. Mutta joskus on tilanteita, joissa haluat menettää äänen nopeasti – olipa kyseessä sitten tarve huilahtaa työltä tai hillitä itsesi kirjoittamaan tuijottavalle työkaverille. Tässä on muutamia vinkkejä, kuinka voit nopeasti menettää äänesi:

  1. Puhu kuiskaamalla

  Tämä on yksi tehokkaimmista tavoista menettää ääni nopeasti. Kun puhumme kuiskaten, kurkunpäämme ei toimi optimaalisesti, ja näin ollen se ärsyyntyy. Puhu siis kuiskaamalla mahdollisimman hiljaa. Seuraavana päivänä, kun heräät, huomaat, että huulet ja kurkku ovat kuivat. Älä kuitenkaan tee tätä liian pitkään, sillä joskus se ärsyttää kurkunpään liikaa, mikä voi johtaa vakavampiin ongelmiin.

  2. Syö tai juo jotain kylmää

  Ruoalla ja juomalla voi myös olla vaikutus ääneen. Iced-teetä, kylmää vettä tai jääkuutioita voi auttaa viilentämään kurkkua ja vähentämään äänen laatua nopeasti. Jäädytetty jogurtti tai muut kylmät maitotuotteet voivat myös auttaa.

  3. Puhu liian kovaa

  Jos et halua puhua kuiskaten, kovaääninen äänenkäyttö on toinen tapa menettää äänesi nopeasti. Sen sijaan, että puhuisit normaalilla äänenvoimakkuudella, yritä puhua mahdollisimman kovaa. Tämä ärsyttää kurkunpäätä ja polttaa sen – mutta älä yritä liian kovasti, sillä liiallinen äänen käyttö voi johtaa äänihuulten vaurioitumiseen.

  4. Tupakoi tai altista itsesi tupakansavulle

  Tupakka ja tupakansavu voivat olla erittäin haitallisia terveydelle, ja voivat myös vaikuttaa ääneesi. Tupakoitsijat kärsivät usein kurkkukivusta ja käheästä äänestä. Altistuminen tupakansavulle voi aiheuttaa samoja vaikutuksia, joten jos haluat menettää äänesi nopeasti, voit istua tupakoivien ihmisten seurassa tai jopa polttaa savukkeen itse.

  5. Hengittä syvästi nokeutta tai pölyä

  Hengittäminen savua tai maanpölyä voi myös aiheuttaa kurkkukipua ja käheää ääntä. Joten jos haluat menettää äänesi, voit mennä lähellä tulta, avata pölyinen kirja tai työskennellä tehtaassa. Tämä ei tosin ole suositeltavaa terveydelle, ja tällaisella altistumisella voi olla vakavia terveysvaikutuksia.

  Lopuksi, jos haluat menettää äänesi nopeasti, löytyy monia tapoja tehdä se. Kuitenkin, joissakin tapauksissa käheä ääni voi olla merkki vakavammasta terveysongelmasta, joten jos käheä ääni jatkuu pitkään, kannattaa se tarkistuttaa lääkärillä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.