Miten Mäyrä Valmistautuu Talveen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4236

  +

  Miten mäyrä valmistautuu talveen?

  Mäyrän elintavat

  Mäyrä on yksi Suomen luontomme tunnetuimmista eläimistä. Mäyrällä on ainutlaatuinen elintapa, joka poikkeaa monesta muusta eläimestä. Mäyrä on erityisen taitava kaivaja, ja siksi se viettää suurimman osan elämästään maan alla olevassa pesässään.

  Mäyrä on aktiivisimmillaan yöllä, ja se viettää suurimman osan ajastaan ruokaa etsiessä. Mäyrän ruokavalio koostuu pääasiassa pienistä eläimistä, kuten madoista, hyönteisistä ja hiiristä. Lisäksi mäyrä syö myös juuria, marjoja ja sieniä.

  Mäyrän talvivalmistelu

  Talvella mäyrän elinpiiri pienenee, kun ruokaa on vähemmän tarjolla. Siksi mäyrä valmistautuu talveen jo syyskuusta lähtien keräämällä talvivarastoja maan alle. Varastot mahdollistavat sen, että mäyrä kykenee olemaan pesässään useamman päivän saamatta ruokaa.

  Mäyrä syö kesän aikana paljon hedelmiä, jotka sisältävät sokeria. Näistä sokerivarastoista mäyrä sitten käyttää talvella syntyvän energianlähteenä. Mäyrä käyttää myös rasvavarastojaan elossa pysyäkseen kylmällä säällä.

  Mäyrän turkki ja keho

  Mäyrän turkki on erittäin paksu ja pehmeä, joka suojaa sitä viimalta ja kylmyydeltä. Turkki on niin paksu, että se kykenee eristämään mäyrän kehon täysin ympäristöstä erittäin kylminä päivinä. Mäyrän turkki mahtuu erittäin hyvin myös maan alla olevaan pesään.

  Mäyrän kehon lämpötila vaihtelee aina riippuen siitä, miten ulkona on kylmää. Kylminä talvipäivinä mäyrän ruumiinlämpötila laskee merkittävästi, ja tämä mahdollistaa sen, että se kykenee säästämään energiaa.

  Talven selviäminen

  Talvella ei ole helppoa selviytyä mäyrän kaltaiselle eläimelle. Mäyrän on käytettävä kaiken taitonsa ja voimansa selviytyäkseen kylmästä ja ruuan puutteesta.

  Mäyrät eivät koskaan jätä pesäänsä ilman hyvää syytä, sillä pesä tarjoaa lämpimän suojan viimalta ja pakkaselta. Talvella mäyrä liikkuu varovasti ja rajoittaa aktiviteettejaan siihen, mistä se voi saada ruokaa.

  Mäyrä on oiva selviytyjä, joka kykenee sopeutumaan ympäristöönsä myös vaikeissa olosuhteissa.

  Yhteenveto

  Mäyrä on erittäin taitava selviytyjä, joka kykenee sopeutumaan elinympäristöönsä hyvin ja valmistautumaan talveen jo hyvissä ajoin. Mäyrän talvivalmistelut ovat tärkeitä sen selviämiselle talven yli. Mäyrän vankka ja pehmeä turkki suojaa sitä kylmältä ja viimalta, ja sen ruokavaliosta löytyvät hedelmät auttavat sitä selviytymään talven yli. Mäyrän elintapa on ainutlaatuinen, mutta sen sinnikkyys ja taidot ovat suomalaisille tuttuja luonteenpiirteitä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.