Miten Maustaa Jauheliha

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #2491

  +

  Miten maustaa jauheliha – vinkkejä ruoanlaittoon

  Jauheliha on yksi suomalaisten suosikkiraaka-aineista keittiössä. Se on edullinen ja helppo käsitellä monenlaisiin ruokiin. Jotta jauhelihasta saa mahdollisimman maistuvan, on maustaminen tärkeä osa ruoanlaittoa. Tässä muutama vinkki, miten maustaa jauheliha.

  Valitse sopiva jauheliha

  Jauhelihaa valitessa kannattaa huomioida sen rasvaprosentti. Mitä rasvaisempi jauheliha on, sitä maukkaampi siitä tulee. Kuitenkin liian rasvainen jauheliha saattaa olla epäterveellistä, joten kannattaa suosia esimerkiksi naudan jauhelihaa, jossa on noin 10-20% rasvaa. Jos haluat välttää liikaa rasvaa, voit myös valita kalkkuna- tai kanajauhelihaa.

  Käytä mausteita

  Jauhelihan maustaminen on tärkeää, jotta siitä saa herkullista ja maistuvaa ruokaa. Perusmausteita ovat esimerkiksi suola, mustapippuri ja valkosipuli. Lisäksi jauhelihaan voi lisätä esimerkiksi paprikajauhetta, cayennepippuria, kuminaa tai juustokuminaa. Tuoreet yrtit, kuten basilika, timjami tai persilja, antavat myös lisämakua jauhelihalle.

  Kokeile erilaisia reseptejä

  Jauhelihan maustamisessa vain mielikuvitus on rajana! Kokeile erilaisia mausteita ja reseptejä ja löydä oma suosikkisi. Voit kokeilla esimerkiksi meksikolaistyylisiä tacoviipaleita, joissa jauheliha maustetaan chilillä, cuminalla ja korianterilla. Perinteiset suomalaiset lihapullat saavat lisämakuja sipulista, muskottipähkinästä ja sinapista. Pasta bolognesessa jauhelihaa maustetaan basilikalla ja oreganolla.

  Härkistä vai tofu?

  Jos olet vegaani tai haluat vähentää lihan syömistä, voit korvata jauhelihan kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla, kuten härkäpavuilla tai tofulla. Kasvipohjaiset vaihtoehdot maustetaan samalla tavalla kuin jauheliha, mutta ne vaativat usein hieman erilaisen käsittelyn ja kypsennysajan. Kannattaa kokeilla erilaisia reseptejä ja löytää oma suosikki!

  Säilytä jauheliha oikein

  Jauheliha kannattaa säilyttää jääkaapissa korkeintaan 2-3 päivää. Jos jauhelihaa ei käytä heti, se kannattaa pakastaa. Jauheliha sulatetaan hitaasti jääkaapissa tai mikrossa, ei huoneenlämmössä. Kun jauheliha on sulanut, se kannattaa käyttää saman tien.

  Jauhelihan maustaminen on tärkeä osa ruoanlaittoa. Mausteiden avulla jauhelihasta voi tehdä herkullisia ja maistuvia ruokia. Kokeile erilaisia reseptejä ja löydä oma suosikkisi!

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.