Miten Mango Pilkotaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #6317

  +

  Miten Mango Pilkotaan

  Mango on makea ja mehukas hedelmä, joka on peräisin trooppisilta alueilta. Sitä käytetään monissa eri ruoissa ja jälkiruoissa, ja se on myös herkullinen herkku sellaisenaan. Mango on kuitenkin hieman haastava pilkottava hedelmä, sillä sen kova ydin on hankala irrottaa ja muoto on epäsäännöllinen. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten mango pilkotaan helposti ja kätevästi.

  Tarvikkeet

  Ennen kuin aloitat mangon pilkkomisen, tarvitset muutaman tärkeän tarvikkeen:
  – Terävä veitsi: Käytä terävää veistä, joka on riittävän pitkä ja vankka pilkkomisen helpottamiseksi.
  – Leikkuulauta: Käytä leikkuulautaa, joka on tarpeeksi iso ja tukeva, jotta voit työskennellä turvallisesti ja tehokkaasti.
  – Kulho: Tarvitset kulhon, joka on tarpeeksi suuri, jotta voit asettaa pilkotun hedelmän siihen.

  Askel askeleelta

  Seuraavaksi käydään läpi askel askeleelta, miten mango pilkotaan:
  1. Pese mango huolellisesti juoksevan veden alla. Kuivaa se sitten pyyhkeellä.
  2. Aseta mango leikkuulaudalle niin, että kova ydin on pystysuorassa ja pitkittäin.
  3. Leikkaa mango molemmilta puolilta ytimen molemmin puolin. Leikkaa mahdollisimman läheltä ydintä, varmistaen samalla, että et leikkaa ydintä.
  4. Aseta nyt molemmat mango-palat leikkuulaudalle kuoripuoli alaspäin ja leikkaa poikkiviillolla hedelmän pintaan asti sekä sisustaa hedelmä kolmeksi tai neljäksi lohkoksi.
  5. Irrota lohkot leikkuulaudalta ja leikkaa sitten mango paloiksi. Voit tehdä tämän viistollisella tai suoralla viillolla haluamallasi tavalla. Huomaa, että viistoviilto tekevät siivuista vähemmän suloisia, mutta ne ovat helpompia syödä!
  6. Siirrä viipaleet tai palat kulhoon ja nauti!

  Vinkkejä

  – Jos haluat viipaloitua mangoa, mutta et halua leikata sitä palasiksi, voit tehdä sen seuraavasti: leikkaa mango yhdeltä puolelta ydintä ja tee hedelmään viistoviiltoja ristikkäisesti. Käännä sitten mango ympäri ja tee samanlaisia viiltoja myös toiselle puolelle. Ponnistele ja työnnä hedelmäpalat ylöspäin, jolloin viistoviillot erottavat pehmeän lihan ydinestä.
  – Kun leikkaat mangoa, varmista, että veitsesi on terävä. Tylsät veitset saattavat lipsua ja aiheuttaa vaaratilanteen.
  – Jos olet uusi mangon pilkkoja, harjoittele ensin yhdellä tai kahdella mangolla ennen kuin ryhdyt leikkaamaan useampia.

  Nyt kun olet oppinut, miten mango pilkotaan helposti ja kätevästi, voit nauttia tästä trooppisesta herkusta missä ja milloin vain. Muista vain pitää hyvä huolta veitsistä ja leikkuulaudoista, jotta voit nauttia mangosta turvallisesti ja terveellisesti. Hyvää ruokahalua!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.