Miten Mangaa Luetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #57

  +

  Miten Mangaa Luetaan

  Manga on Japanista kotoisin oleva sarjakuvamuoto, jota on nykyään suosittu ympäri maailmaa. Monet suomalaiset ovatkin varmasti törmänneet mangaan jossain muodossa. Mangaa löytyy kirjastoista, sarjakuvakaupoista ja nettikirjakaupoista. Se voi tarjota mielenkiintoisia tarinoita, jännittäviä seikkailuja ja upeita piirustuksia.

  Mangaa luetaan yleensä oikealta vasemmalle, toisin kuin länsimaisia sarjakuvia, jotka luetaan vasemmalta oikealle. Tämä voi jo aiheuttaa aluksi pientä hämmennystä, mutta lukemisen pitäisi sujua nopeasti.

  Mangaa löytyy usein sarjakuvalehti -muodossa, jossa yksi numero sisältää useita eri sarjoja. Nämä sarjakuvalehdet ovat useimmiten japaninkielisiä, mutta niitä löytyy myös englanninkielisinä ja joitakin suomennettujakin löytyy. Suomennetut mangat on yleensä kirjoitettu vasemmalta oikealle, sillä lukemisjärjestys on muutettu länsimaiselle lukijalle sopivaksi.

  Mangasarjat myös ilmestyvät usein kokonaisina kirjoina. Näiden kirjojen julkaisut ovat yleensä suoraan japaninkielisiä ja ne julkaistaan sitten myöhemmin englanniksi ja muilla kielillä. Suomeksi käännettyjä mangakirjoja löytyy myös, mutta tarjonta on hieman suppeampi.

  Manga on tunnettu erittäin tarkkaan piirretyistä hahmoista, näyttävistä taistelukohtauksista sekä pitkistä tarinoista. Jokainen sarja on kuitenkin erilainen ja kertoo omista aiheistaan. Mangassa on valtava määrä erilaisia genrejä aina fantasiasta ja toiminnasta aina romanttisiin komedioihin ja draamoihin.

  Mangaa lukiessa kannattaa kiinnittää huomiota lukusuuntaan, jotta tarinaa on helpompi seurata. Mangassa on myös oma tyylinsä ja ilmaisukeinonsa, jossa esimerkiksi ilmeiden muutokset ja eleet välittyvät hyvin voimakkaasti. Syvempi tarina voi myös vaatia aikaa ja paneutumista, joten kannattaa valita omaan makuun sopiva sarja.

  Mangaa voivat lukea kaikenikäiset ihmiset, mutta monet sarjat ovat suunnattu nuoremmille lukijoille. Tästä huolimatta mangasarjat voivat tarjota mielenkiintoista luettavaa myös aikuisille.

  Lopuksi voidaan todeta, että mangaa voi lukea monella eri tavalla, oli se sitten perinteisestä lehdestä tai kirjasta luetut sarjat tai suoraan verkosta ladattavaa sähköistä versiota. Lähes jokaiselle löytyy oma mangasarjansa, joka tarjoaa viihdettä ja uusia kokemuksia. Joten olipa lukusuunta mikä tahansa, kannattaa ehdottomasti tutustua mangamaailman tarjontaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.