Miten Maksupalvelu Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2928

  +

  Miten maksupalvelu toimii?

  Maksupalvelu on nykyaikana tärkeä osa yhteiskuntaamme. Se mahdollistaa erilaisten ostosten tekemisen verkossa ja myös fyysisissä kaupoissa. Mutta miten maksupalvelut oikein toimivat? Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimpiä maksutapoja sekä sitä, miten niitä käytetään.

  Verkkopankkimaksu

  Verkkopankkimaksu on yksi yleisimmistä maksutavoista verkkokaupoissa ja -palveluissa. Se toimii siten, että asiakas valitsee ostoksensa ja painaa osta-nappia. Tämän jälkeen hänelle avautuu verkkopankkien yhteinen maksupalvelu, johon hän syöttää verkkopankkitunnuksensa. Tämän jälkeen hän vahvistaa ostoksensa, jonka jälkeen maksu siirtyy verkkokauppiaalle.

  Verkkopankkimaksut ovat suosittuja Suomessa, sillä lähes kaikilla suomalaisilla on oma pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Verkkopankkimaksut ovat myös turvallisia, sillä maksun siirto tapahtuu suojatussa yhteydessä.

  Korttimaksu

  Korttimaksu on toinen yleinen maksutapa. Korttimaksuilla tarkoitetaan yleensä debit- ja credit-korttimaksuja, joilla asiakkaat maksavat ostoksensa myös fyysisissä kaupoissa. Korttimaksun yhteydessä asiakas syöttää korttinsa tiedot, jonka jälkeen maksu siirtyy kortin myöntäneelle pankille.

  Korttimaksut ovat yleistyneet myös verkkokaupoissa. Verkkokauppiaat tarjoavat yleensä mahdollisuuden maksaa korteilla, joilla voidaan maksaa mm. ulkomaisista verkkokaupoista tilattuja tuotteita.

  MobilePay ja muut mobiilimaksutavat

  MobilePay ja muut mobiilimaksutavat, kuten Siirto ja Pivo, ovat yleistyneet viime vuosina. Ne mahdollistavat maksamisen pelkän mobiilisovelluksen avulla. MobilePay on esimerkiksi Nordean kehittämä mobiilimaksusovellus, joka toimii suoraan pankkitilin kautta.

  Mobiilimaksutapojen käyttö on nopeaa ja helppoa, sillä maksaja voi suorittaa maksun suoraan mobiililaitteensa avulla. Maksu siirtyy suoraan mobiilimaksusovelluksen kautta pankin maksupalveluun ja siitä edelleen kauppiaalle.

  Yhteenveto

  Maksutavoissa on siis paljon eroja, mutta tärkeintä niissä kaikissa on turvallisuus ja helppous. Verkkopankki- ja korttimaksut ovatkin erittäin turvallisia tapoja suorittaa maksuja, sillä ne siirtyvät suojatussa yhteydessä. Mobiilimaksut omalta osaltaan mahdollistavat nopean ja vaivattoman maksamisen, mikä tekee niistä suosittuja erityisesti pienempien summien maksujen tekemiseen.

  Ole kuitenkin aina tarkkana, kun suoritat maksuja verkossa tai muuten. Varmistu aina maksamasi palvelun luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Muista myös tarkistaa pankkisi ehdot ja maksutavat ennen maksamista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.