Miten Maksaa Pikavipit Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #5762

  +

  Miten maksaa pikavipit pois

  Pikavipit ovat lyhytaikaisia lainoja, joita voi hakea nopeasti ja helposti verkossa. Ne voivat olla käteviä, kun tarvitsee nopeasti rahaa esimerkiksi yllättävän laskun maksamiseen tai auton korjaamiseen. Pikavipeistä on kuitenkin helppo ajautua syvään velkakierteeseen, jos niitä ei maksa takaisin ajoissa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten maksaa pikavipit pois ja välttää velkakierteen.

  1. Tunnista velkakierteen merkit

  Ensin on tärkeää tunnistaa, onko ajautunut velkakierteeseen. Merkkejä ovat esimerkiksi se, että pikavippifirmat ovat alkaneet estää uusien lainojen ottamisen, pankkitililtä katoaa rahaa enemmän kuin tilille tulee, laskuja jää maksamatta ja velkojat työntävät koko ajan laskuja postilaatikkoon.

  2. Tee selväksi velkatilanne

  Seuraavaksi on tärkeää selvittää, kuinka paljon velkaa on kertynyt ja mitä kaikkea on velkaa. Tähän kannattaa listata kaikki velat ja niiden eräpäivät sekä summat. Kun velkatilanne on selvillä, voi alkaa suunnitella, miten velat maksetaan takaisin.

  3. Tee realistinen maksusuunnitelma

  Maksusuunnitelman tekeminen on tärkeää, jotta velat voidaan maksaa takaisin ja välttää ylimääräiset perintäkulut. Maksusuunnitelma kannattaa tehdä realistisesti, jotta sen toteuttaminen on mahdollista. Velat kannattaa maksaa ensin takaisin, jotka ovat korkeammassa korossa ja joissa on kalliit kulut.

  4. Yhdistä velat yhdeksi lainaksi

  Jos pikavippivelkoja on kertynyt useita, kannattaa harkita niiden yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Näin voi saada pienemmän koron ja yhden ainoan kuukausierän. Lainan hakeminen kannattaa tehdä vasta, kun on saanut oman talouden tasaantumaan ja pystyy hoitamaan lainan takaisinmaksun.

  5. Säästä ja lisää tuloja

  Kun pikavipit on saatu maksettua takaisin, on tärkeää aloittaa säästäminen ja tulojen lisääminen. Näin välttää ajautumasta uudelleen velkakierteeseen. Säästäminen kannattaa aloittaa pienistä summista ja lisätä säästöjä pikkuhiljaa. Tulojen lisäämiseksi kannattaa harkita esimerkiksi lisätyötä tai sivutoimista yrittäjyyttä.

  Yhteenveto

  Pikavipit ovat helppo tapa saada nopeasti rahaa, mutta niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Pikavipeistä on helppo ajautua syvään velkakierteeseen, josta voi olla vaikea päästä eroon. Velkakierteen välttämiseksi on tärkeää tehdä realistinen maksusuunnitelma ja yrittää yhdistää velat yhdeksi lainaksi. Kun pikavipit on saatu maksettua takaisin, on tärkeää aloittaa säästäminen ja tulojen lisääminen, jotta ei ajautuisi uudelleen velkakierteeseen. Muista siis olla tarkkana pikavippien kanssa ja käytä niitä vain harkiten!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.