Miten Maitotölkit Kierrätetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #4735

  +

  Miten Maitotölkit Kierrätetään

  Maitotölkkien kierrättäminen on tärkeä osa kestävän kehityksen ja ympäristönsuojelun kannalta. Suomessa kierrätys on helppoa ja kannattavaa, sillä suuri osa maitotölkeistä voidaan kierrättää uusiksi tuotteiksi.

  Materiaalit

  Maitotölkit ovat yleensä valmistettu kartongista, muovista ja alumiinista. Nämä materiaalit ovat kierrätettävissä, ja niistä voidaan luoda uusiokäyttöön sopivia tuotteita.

  Kierrättäminen

  Maitotölkkien kierrättäminen on yksinkertaista, sillä niiden keräys ja lajittelu onnistuu kotitalouksissa helposti. Tyhjät ja puhtaat maitotölkit lajitellaan kartonkikeräykseen, jossa ne puretaan ja käsitellään edelleen.

  Kun maitotölkit ovat kerätty ja purettu, ne erotellaan eri materiaaleiksi. Kartonkia käytetään uusien paperituotteiden valmistamiseen, ja alumiiniosien avulla voidaan luoda uusia metallituotteita. Muoviosa voi puolestaan käyttää uusiokäytettyinä esimerkiksi rakennusmateriaalina.

  Kierrätyskelpoiset maitotölkit

  Kaikki maitotölkit eivät ole kierrätyskelpoisia. Esimerkiksi kerman ja jogurtin kuluttajapakkaukset, joissa on vain muoviosia ja kartonkipohja, eivät sovellu kierrätettäväksi samalla tavalla kuin maitotölkit. Tällaiset tuotteet tulee palauttaa muovinkeräykseen.

  Palautusjärjestelmät

  Suomessa on käytössä maitotölkkipalautusjärjestelmä, jossa ilmaiseksi palautetut maitotölkit kerätään ja johdetaan uusiokäyttöön. Tämä järjestelmä toimii vain maitotölkkejä varten, joten muut kierrätyskelvottomat muoviosat ja kartonkipohjat tulee laittaa muovinkeräykseen.

  Jätteiden lajittelu ja kierrätys ovat tärkeä osa päivittäistä ympäristönsuojelua, ja maitotölkkien kierrättäminen on helppo ja halpa tapa vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin. Muista siis lajitella tyhjät ja puhtaat maitotölkit kartonkikeräykseen, ja palauttaa käytetyt tuotteet maitotölkkipalautusjärjestelmän kautta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.