Miten Magneettikuvaus Tehdään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4498

  +

  Miten magneettikuvaus tehdään?

  Magneettikuvaus on yleinen menetelmä, jota käytetään lääketieteessä kehon sisäisten kudosten tarkasteluun. Menetelmä on turvallinen eikä siinä käytetä säteilyä. Se perustuu voimakkaan magneettikentän ja radiotaajuuksien käyttöön.

  Kun tulet magneettikuvauskoneeseen, sinua pyydetään riisumaan kaikki metalliesineet. Jos sinulla on sydämentahdistin tai muu metallia sisältävä lääkinnällinen laite, kerro siitä hoitavalle lääkärille ennen magneettikuvausta.

  Sitten makaa selällesi magneettikuvauslaitteelle. Koneessa on tunneli, jota sinun tulee kulkea sisään. Tunnelissa on voimakas magneettikenttä, joka pyörii sinun ympärilläsi. Magneetti on niin voimakas, että se vetää metalliesineet luokseen, joten on tärkeää poistaa kaikki metalliesineet ennen kuin menet magneettikuvauskoneeseen.

  Kuvauksen aikana sinusta voidaan ottaa useita kuvia, joita käytetään tarkastelemaan eri kehon osia. Kuvien otto kestää yleensä noin 30-60 minuuttia. Kuvauslääkäri on huoneen ulkopuolella, mutta hän voi kommunikoida kanssasi puhelimen tai kaiuttimen välityksellä.

  Kuvauksen aikana saatat kuulla voimakkaita naputusääniä. Tämä johtuu siitä, että magneettikenttä muuttuu kuvia otettaessa. Voit myös tuntea pientä kuumotusta siellä, missä magneettikenttä vaikuttaa sinun kehoosi. Kaikki tämä on normaalia.

  Kun magneettikuvaus on valmis, voit lähteä kotiin ja jatkaa päivääsi kuten tavallisesti. Lääkäri arvioi sitten kuvat ja tekee tarvittavat diagnoosit.

  Yhteenveto

  Magneettikuvaus on lääketieteellinen menetelmä, joka käyttää voimakasta magneettikenttää ja radiotaajuuksia kehon sisäisten kudosten tarkkailuun. Menetelmä on turvallinen ja sitä käytetään yleisesti sairauksien diagnosointiin. Magneettikuvaus tehdään magneettikuvauskoneessa, joka luo kehon osista kuvia. Menettely kestää yleensä noin 30-60 minuuttia, jonka jälkeen lääkäri tarkastelee kuvia ja tekee tarvittavat diagnoosit.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.