Miten Lyijykynä Valmistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #734

  +

  Miten Lyijykynä Valmistetaan

  Lyijykynä on yksi yleisimmistä käytetyistä kirjoitusvälineistä. Se on helppo käyttää, kevyt ja edullinen. Mutta miten lyijykynä valmistetaan? Tässä artikkelissa käymme läpi lyijykynän valmistusprosessin askel askeleelta.

  Askel 1: Puuosan valmistus

  Lyijykynän runko on yleensä valmistettu puusta. Puuosan valmistus alkaa puulajin valinnasta. Yleisesti käytetyt puulajit ovat kataja, setri ja mänty. Puuosan valmistus vaatii puun halkaisun sopivan kokoisiksi paloiksi. Puupaloja kuivatetaan useiden kuukausien ajan, kunnes ne ovat riittävän kuivia käytettäväksi lyijykynän valmistuksessa.

  Askel 2: Puuosan sahaus

  Kuivattua puuta käytetään lyijykynän puuosan saamiseksi. Puuosan valmistus vaatii palojen halkaisemista sopivan paksuiksi. Lopuksi sahatut palat pyöristetään käsin sopivaksi. Tämä vaihe on tärkeä, koska puutosan muoto vaikuttaa lyijykynän käyttökokemukseen.

  Askel 3: Lyijytangon valmistus

  Lyijykynän sydän on lyijytanko. Lyijytankoja voidaan valmistaa monella eri tavalla, mutta yleisin menetelmä on valaa. Lyijy leikataan pieniksi paloiksi, jotka sulatetaan ja kaadetaan muottiin. Muotissa oleva lyijy palaa ja jähmettyy lyijytangoksi. Lyijytangon pituus ja paksuus riippuvat lyijykynän tyylistä ja koostumuksesta.

  Askel 4: Lyijyosan asettaminen

  Seuraavaksi lyijytanko liimataan sopivaan puupalaan. Puuosassa on oltava reikä, johon lyijytanko voidaan asentaa. Liimaten varmistetaan, että lyijytanko pysyy puuosassa kiinni koko lyijykynän käytön ajan.

  Askel 5: Kosteus ja lakkaus

  Lyijykynä on täyttä puuta ja lyijynykya, joten se ei ole kestävä kosteudelle. Lyijykynä suojataan kosteudelta lakkaamalla se loppuvaiheessa. Puhdistamalla ja lakkaamalla lyijykynä pysyy käytössä pidempään.

  Lopuksi

  Lyijykynän valmistus on yhä useammin teollistunut, mutta perinteistä valmistusmenetelmää käytetään yhä joissakin käsintehdyissä lyijykynissä. Lyijykynän valmistuksessa on tärkeää huolehtia laadusta ja varmistaa, että lopputulos on sopiva käyttötarkoitukseen. Toivottavasti tämä artikkeli on antanut sinulle paremman käsityksen lyijykynän valmistuksesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.