Miten Luottotiedoton Saa Asunnon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5741

  +
  Miten Luottotiedoton Saa Asunnon?

  Monelle suomalaiselle luottotietojen menettäminen on erittäin stressaavaa ja vaikeaa tilannetta. Luottotietojen menettäminen vaikuttaa monella tapaa henkilön elämään, kuten esimerkiksi siihen, miten asuntoa saa vuokrattua. Moni luottotiedoton henkilö pelkää, ettei saa vuokrattua asuntoa enää koskaan. Onneksi tilanteessa on kuitenkin keinoja, joilla luottotiedoton henkilö voi saada asunnon.

  Asunnon hakeminen yksityiseltä vuokranantajalta

  Moni yksityinen vuokranantaja ei tee tarkistuksia henkilön luottotietojen osalta. Tällöin vuokranantaja voi vuokrata asunnon henkilölle, vaikka hänellä ei olisikaan luottotietoja.

  Luottotiedottoman henkilön kannattaa hakea asuntoa yksityiseltä vuokranantajalta verkosta. Asunnon hakeminen verkossa säästää henkilön aikaa ja vaivaa, sillä asunnon hakeminen onnistuu kätevästi ilman henkilökohtaisia käyntejä vuokranantajan luona.

  Asunnon hakeminen yksityiseltä vuokranantajalta vaatii kuitenkin usein takaajan. Takaaja tarkoittaa henkilöä, joka sitoutuu maksamaan vuokran, mikäli vuokralainen ei pysty siihen itse. Takaajaksi voi toimia esimerkiksi luotettava ystävä tai perheenjäsen.

  Asunnon hakeminen asumisoikeus- tai osuusasunnoista

  Luottotiedoton henkilö voi hakea asumisoikeus- tai osuusasuntoa, jos hänellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Asumisoikeus- ja osuusasunnot ovat edullisempia kuin vuokra-asunnot, mutta samaan aikaan niihin on usein jono.

  Asumisoikeusasuntojen hakeminen tapahtuu usein kunnan vuokrataloja ylläpitävän yhtiön kautta. Osuusasuntojen hakemisessa taas kannattaa ottaa yhteyttä osuusasuntoyhtiön hallitukseen.

  Asumisoikeus- ja osuusasuntohakemuksessa ei yleensä ole kyselyitä luottotiedoista, joten luottotiedoton henkilö voi hakea näitä asuntoja ilman pelkoa hakemuksen hylkäämisestä.

  Vuokrasopimuksen tekeminen takaajan kanssa

  Jos luottotiedoton henkilö haluaa vuokrata asunnon yksityiseltä vuokranantajalta, mutta hänellä ei ole takaajaa, vuokrasopimuksen tekeminen on mahdollista myös vuokravakuuden avulla.

  Vuokravakuus on vakuus, jonka luottotiedoton henkilö maksaa vuokranantajalle. Vuokravakuus on usein yhden tai kahden kuukauden vuokran suuruinen.

  Vuokravakuus antaa vuokranantajalle turvan siitä, että vuokralainen pystyy maksamaan vuokran. Vuokravakuus on helpompi saada kuin takaaja, sillä sen voi lunastaa takaisin vuokrasuhteen päätyttyä.

  Vuokranantajan tapaaminen henkilökohtaisesti

  Vaikka vuokranantaja olisi ilmoittanut, että vuokralaisen täytyy olla luottotietojen suhteen kunnossa, voi henkilökohtainen tapaaminen vuokranantajan kanssa auttaa. Kun vuokranantaja tapaa henkilön kasvokkain, hän voi huomata, että henkilö on luotettava ja maksukykyinen. Tämä voi auttaa luottotiedotonta henkilöä saamaan vuokrasopimuksen solmittua.

  Yhteenveto

  Luottotietojen menettäminen voi aiheuttaa pelkoa ja stressiä henkilön elämässä, mutta se ei tarkoita, että vuokra-asunnon löytäminen olisi mahdotonta. Luottotiedoton henkilö voi etsiä vuokra-asuntoa yksityisiltä vuokranantajilta, hakea asumisoikeus- tai osuusasuntoa tai tehdä vuokrasopimuksen vuokravakuuden avulla.

  Tärkeintä on etsiä asuntoa aktiivisesti ja olla avoin keskustelemaan vuokranantajien kanssa. Näin luottotiedoton henkilö voi parantaa mahdollisuuksiaan asunnon saamisen suhteen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.