Miten Luottaa Kumppaniin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #3658

  +

  Miten luottaa kumppaniin?

  Luottamus on yksi terveen parisuhteen kulmakivistä, mutta sen säilyttäminen voi olla haasteellista. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit vahvistaa luottamusta kumppaniisi.

  1. Kommunikoi avoimesti

  Kommunikaatio on kaiken A ja O. Suurin osa parisuhdeongelmista johtuu huonosta kommunikaatiosta. Keskustele kumppanisi kanssa avoimesti ja kunnioittavasti. Kerro, mikä sinua mietityttää ja kuuntele, mitä hänellä on sanottavaa. Kommunikaatio auttaa vahvistamaan luottamusta ja selkeyttämään tunteita ja ajatuksia, jolloin mahdolliset epäselvyydet voidaan selvittää.

  2. Anna anteeksi

  Jokaisessa parisuhteessa on konflikteja ja virheitä. Joskus kumppani voi tehdä jotain, mikä rikkoo luottamuksen. Tämä ei tarkoita sitä, että suhteen pitää päättyä. Anna toiselle mahdollisuus ja anna anteeksi. Pyydä myös itse anteeksi, jos olet rikkonut luottamusta. Anteeksianto auttaa molempia pääsemään eteenpäin.

  3. Ole luotettava

  Ole kumppanillesi luotettava ja pidä lupauksesi. Jos et pysty pitämään lupauksiasi, kerro siitä ajoissa. Ole avoin ja rehellinen. Kun kumppani luottaa sinuun, hänellä on parempi mahdollisuus luottaa myös sinuun parisuhteen muissa asioissa.

  4. Osoita kiinnostusta

  Osoita kiinnostusta kumppanisi ajatuksia ja tunteita kohtaan. Kuuntele ja ymmärrä häntä. Näin saat kunnioitusta ja luottamusta takaisin. Kun osoitat kiinnostusta, kumppanisi tuntee, että häntä kuunnellaan ja että hän on tärkeä.

  5. Pidä henkilökohtaiset asiat yksityisinä

  Pyydä toista kunnioittamaan yksityisyyttäsi. Pidä sinäkin kumppanisi yksityisyyden asioihin liittyvät asiat yksityisinä. Tämä luo suhteeseen henkilökohtaista tilaa ja se tunne, että molemmilla on oikeus omaan elämään.

  6. Selvitä epäilykset

  Älä olet liian epäileväinen tai varomaton. Jos tunnet, että kumppanisi käyttäytyy tavalla, joka herättää huolta, kerro hänelle asiasta. Keskustele asiasta ja selvitä yhdessä, miksi käyttäytyy niin. Jos kyse on kumppanisi käyttäytymisestä, joka rikkoo suhdettanne, sovita yhdessä, miten voitte vahvistaa suhdettanne.

  Päätössana

  Luottamus on tärkeä osa terveellistä parisuhdetta. Sen säilyminen vaatii yhteisiä ponnisteluja ja toimia puolin ja toisin. Suhteen eteen täytyy tehdä töitä, mutta se voi olla monin tavoin hyvin palkitsevaa. Se onkin yksi kauneimmista asioista parisuhteessa ja elämässä yleensä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.